Nieuws

Eigenaar nieuwe lunchroom ‘Zoals van Ouds’ in Haven doet alles met een lach

today1 februari 2024 5

Achtergrond
share close

De nieuwe lunchroom, Zoals van Ouds, die op 16 januari is geopend in Haven, doet haar naam eer aan. Eigenaar Harald Brouwer probeert de ervaring te laten voelen ‘zoals vanouds’. Dat doet hij door alles met een lach, een grap en een grol te doen.

Zoals van Ouds is gevestigd in de winkelstraat van het idyllische, beetje dorpse Haven zoals Harald het stadsdeel het liefst beschrijft. “Voor al het winkelende publiek is er vanaf half tien tot zes uur heerlijke koffie”, geeft hij aan.

Al serveert hij veel meer dan koffie. “Er zijn eenvoudige gerechten, maar ook lunchsalades en kipsaté.” Die is naar eigen recept, maar in de keuken staat hij niet meer altijd zelf. Dat is Merijn Reijnders. Van hem heeft Harald de brasserie Thuishaven gekocht. Daar heeft hij nu dus Zoals van Ouds van gemaakt.

“Merijn wilde meer tijd met zijn gezin doorbrengen en heeft het daarom verkocht. Ik heb hem gevraagd of hij bij ons in de keuken wilde helpen en dat wilde hij wel.”

Zoals van Ouds is niet de eerste horeca-locatie die Harald onder zijn hoede neemt. “Hiervoor heb ik vijf andere bedrijven gehad. Ik begon in Hilversum, maar heb ook in Epe en Almere Poort horeca-bedrijven gehad.”

Samen

Hier in Haven hoeft Harald de zaak niet helemaal alleen te runnen. “Ik doe alles samen met mijn bonuszoon Kenny Hania. Hij neemt het over tien jaar van mij over als ik met pensioen ga.”

Beiden brengen eigen kwaliteiten mee naar de lunchroom. “Kenny is er echt voor de jongelui en ik ben er voor de ‘oudere jongeren’. Dat vind ik een fijnere term voor met de pensioengerechtige leeftijd.”

Humor

Wat de twee samenbrengt, is de humor die ze er bij de lunchroom ingooien. “We die hier alles met een lach. In Haven wonen veel oud-Amsterdammers en bij hen zit die humor er ook ingebakken.”

Hoe Harald dat precies doet? “Ik zeg: ‘Tot morgen’ tegen iedere gast die weggaat. Sommige vaste gasten zeggen dat al tegen mij, omdat ze weten dat ik het ga zeggen. Maar er zijn ook mensen die binnenlopen en zeggen: ‘Even de sfeer opsnuiven’. Dan zeg ik tegen hen met een knipoog en brede glimlach: ‘Dat heb je nu gedaan en nu kan je weer weg.’ De mensen liggen in een deuk en nemen plaats. ‘Heerlijk’, zeggen ze. ‘Zoals vanouds’, antwoord ik.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vondst drugslab in Groningen zorgt voor lange file op A6 bij Almere Buiten

De politie heeft woensdagmiddag een afrit van de A6 afgesloten bij Almere Buiten. Daardoor ontstond in de avondspits een file van zo’n 10 kilometer tussen Lelystad en Almere. De ANWB sprak van een vertraging van minimaal een half uur op het hoogtepunt van de file.  Volgens een woordvoerder heeft de afzetting te maken met een mogelijk drugslab in de stad Groningen. Daar zijn rond 15.30 uur twee mensen aangehouden. Vervolgens heeft de politie […]

today1 februari 2024 7


0%