Nieuws

Eerste Almeerse fotofestival moet thuisgevoel Almere benadrukken

today26 maart 2024 16

Achtergrond
share close

Voor het eerst komt er een fotofestival in Almere. De festivalorganisatie roept Almeerders en bezoekers van de stad op om foto’s in te sturen voor de tentoonstelling. Deze vindt plaats in de Kunstlinie in het weekend van 7 tot 9 juni.

De mooiste foto’s worden tijdens het weekend gepresenteerd in de Kunstlinie. Daar kunnen bezoekers fotografie-workshops volgen. “We hopen mensen met deze gedeelde passie op die manier met elkaar in verbinding te brengen”, zegt Danny van Kolck, woordvoerder van het fotofestival.

“Het belangrijkste doel is om mensen meer te laten fotograferen”, zegt de woordvoerder. Daarom is het thema van het festival: ‘Thuis in Almere’. “Dat is namelijk heel breed”, legt hij uit. “De foto kan letterlijk thuis op de bank genomen zijn, maar ook bij je favoriete boom in het park of van een bootje op het Weerwater.” Volgens de woordvoerder wordt er nog vaak ‘raar’ tegen Almere aan gekeken. “We willen mensen juist laten vastleggen dat Almere een thuisgevoel kan oproepen.”

Het is voor de organisatie niet belangrijk of de inzendingen fototechnisch goed in elkaar zitten. De foto mag zelfs met je smartphone genomen zijn. “Creativiteit is het allerbelangrijkste. Als we Almere maar in een mooi voetlicht zetten.”

Na de tentoonstelling in de Kunstlinie, worden de foto’s gepresenteerd in etalages van leegstaande winkelpanden en voor de ramen van de Nieuwe Bibliotheek. Het inzenden van foto’s is mogelijk tot en met 10 mei.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente Almere roept op: maak je tuin groener

De Week van de Groene Tuin gaat in heel Nederland van start op dinsdag 26 maart. Deze week staat volledig in het teken van het vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Ook worden er winacties georganiseerd. De week duurt tot en met 1 april. De gemeente Almere roept op om de tegels uit je tuin te halen en je tuin groener te maken. Met een groene tuin ben […]

today25 maart 2024 6


0%