Nieuws

Dubbel verlies voor hockeyers De Almeerse

today16 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

Een slecht weekeinde voor de Almeerse hockeyers. Zowel de heren als de dames gingen onderuit. De dames van de Almeerse leden een ongelukkige nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen HOD. De heren van de Almeerse konden het tegen Ede niet bolwerken en gingen met 5-2 onderuit.

Dames: HOD – De Almeerse (3-2)

Volgens trainer Moses Lodarmasse werd de wedstrijd eigenlijk al in de eerste vijf minuten verloren: ,,We kwamen binnen een mum van tijd al op 2-0 achterstand. Toch herpakten we ons daarna goed. Nog voor de rust stond het weer gelijk via Melissa Pieters en Joelle Angel”.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van HOD. Maar ondanks de vele mogelijkheden lukte het niet om de voorsprong te pakken. In de laatste minuut kregen de Almeerse een discutabele corner tegen die er in vloog en HOD de overwinning bracht.

Volgens Lodermasse is het voor de dames belangrijk om een grote marge op de tegenstander te pakken, omdat er vaak wat mis gaat en dan is een doelpunt verschil niet echt genoeg.

De dames zijn aankomend weekend vrij en kunnen zich dan gaan opmaken voor de bekerwedstrijd tegen SCHC. “Dat is een van de beste ploegen van Nederland, dus dat wordt een leuke wedstrijd”, aldus Moses Lodermasse.

De wedstrijd wordt op donderdag 26 oktober in Almere gespeeld en begint om 20.30 uur

Heren: Ede – de Almeerse (5-2)

De ploeg van Bas Beuse keek na drie minuten spelen al tegen een 1-0 achterstand aan.

In de 29e minuut werd het 2-0. In de 41ste minuut werd het zelfs 3-0 na een een strafbal van Stijn Draaijer.

Maarten Knijf maakte er in de 45e minuut 4-0 van. Hierna deden de Almeerders wat terug dankzij twee doelpunten uit strafcorners van Bram Cornelisse, maar veel konden de mannen niet meer uitrichten en in de 70e minuut was het Tijn Douglas die de eindstand op 5-2 zette.

De volgende wedstrijd voor de Almeerse is op 29 oktober tegen Cartouche om 14.45 uur in Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Tien houten bruggen in Almere moeten weg of worden vervangen

Tien bruggen in Almere Haven, Stad en Buiten moeten de komende jaren worden vervangen of weggehaald. Het gaat om houten bruggen die in de beginjaren van Almere zijn gebouwd. Volgens het college van burgemeester en wethouders is ‘de rek er nu uit’ voor deze bruggen. Het gaat om de Voetbalbrug, Oranjewoudbrug, Twickelbrug, Baarsbrug, Overheen, Rooseveltbrug, Groenbrug, Zandbrug en Prinsenbrug. In de jaren ’80 en ’90 was het goedkoper om voor […]

today16 oktober 2023 7


0%