Nieuws

Dronken spookrijder aangehouden op A6 die dag eerder ongeluk veroorzaakte

today13 september 2023 3

Achtergrond
share close

Een dronken spookrijder die in de nacht van maandag op dinsdag op de A6 van Lelystad naar Almere reed, is van de weg gehaald. Hij bleek zo’n 29 kilometer te hebben spookgereden, meldt de politie.

De automobilist kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij bleek niet alleen teveel te hebben gedronken, maar ook met een ongeldig rijbewijs te rijden. Ook was de man gewond door een auto-ongeluk dat hij een dag eerder had veroorzaakt in Almere. Daarbij vielen meerdere gewonden waaronder de spookrijder zelf, volgens de politie.

De politie kreeg maandagochtend rond 4.45 uur een melding over de spookrijder. Het lukte niet om de man op de A6 bij Lelystad tot stoppen te dwingen waardoor werd besloten om de automobilist bij Almere op te wachten. Daar werd het verkeer tijdelijk stilgezet.

Agenten stonden bij Almere met blauwe zwaailampen, stopborden en oranje zaklampen. De bestuurder minderde vervolgens wel vaart maar reed toch door. Daarop besloten de agenten een achtervolging in te zetten. Zij gingen naast hem rijden en duwden de auto vervolgens in de berm.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Speciaal jeugdtraject voor windsurfers in Almere bestaat tien jaar: ‘We hebben al twee wereldkampioenen getraind’

In Almere Haven bestaat het speciale jeugdtraject voor windsurfers van RTC tien jaar. Wat begon als een regionale afdeling voor jonge windsurfers, is uitgegroeid tot de enige regionale tak voor jeugdsporten waar talenten vanuit heel Nederland komen om te trainen. Een hele prestatie volgens Robbert-Jan van Velzen, windsurfcoach bij RTC. Bij het RTC kunnen windsurfers zich op verschillende gebieden ontwikkelen. Zo heb je bijvoorbeeld het windsurfen waarbij je over water […]

today13 september 2023


0%