Nieuws

Dit zijn de drie genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2023

today19 april 2024 14

Achtergrond
share close

De Almeerse Walk of Fame krijgt er een vijftigste tegel bij. Almeerders konden tot 1 april onderwerpen aandragen. Nu heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden geselecteerd: Almere City FC, ijscoman Carlo Guida en het Shantykoor Almere.

In totaal zijn er 239 inzendingen ingestuurd. De jury bestond uit de kinderburgemeester, vertegenwoordigers van de ledenraad van Rabobank (De Walk of Fame Almere is namelijk een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere), vrijwilligers, bewoners en ondernemers.

De genomineerden

De drie genomineerden hebben vorig jaar allemaal iets ‘gedenkwaardigs’ meegemaakt of ze worden geëerd om een andere reden . Zo promoveerde voetbalclub Almere City FC vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. Het Shantykoor werd in 2023 uitgeroepen tot de eerste ‘Vaandeldrager’ van de Almeerse Amateurkunst.

Carlo Guida van Jonico IJs was de eerste, geliefde, ijscoman van Almere. Na zijn overlijden in 2023 werd er een petitie aangeboden aan de gemeenteraad voor een tegel voor de overleden ijscoman. Stemmen op de 50ste tegel kan tot en met 1 juni. De bekendmaking van de tegel van het jaar 2023 is op zaterdag 14 september in Almere Centrum.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Cocaïneverslaafde die vrouw in haar woning verkrachtte blijft jaren onder toezicht

De rechtbank in Lelystad wil dat de 41-jarige Clifford C. uit Almere nog jarenlang in het vizier van justitie en de reclassering blijft, zodat een brute verkrachting zoals hij pleegde op 22 augustus niet meer kan gebeuren. Onder invloed van cocaïne vierde hij die dag zijn seksuele lusten bot op een 62-jarige vrouw uit Almere. De rechtbank legde hem een kortere gevangenisstraf op dan de eis van het OM, maar […]

today19 april 2024 6


0%