Nieuws

Dieselgenerator Waterwijk die ’24/7 aanstaat’ leidt tot vragen aan college

today30 november 2023 14

Achtergrond
share close

De Almeerse politieke partij ApOpa stelt vragen aan het college over een dieselgenerator van Vattenfall die al twee jaar lang dag en nacht aanstaat volgens de partij. Zij zijn van mening dat deze op zeer korte termijn moet verdwijnen of vervangen worden door een duurzamere versie. Ook omdat de generator veel overlast van uitlaatgassen geeft.

De dieselgenator is te vinden tegenover de IJsselbrug in de Waterwijk in Stad. ApOpa vraagt zich af of de raad wel op de hoogte is van de situatie. Daarbij willen ze graag weten wanneer de werkzaamheden, waarvoor de generator wordt gebruikt, zijn afgerond. Ook zijn ze benieuwd waarom het zo lang duurt en of er op andere plekken in de stad ook zo’n apparaat staat.

Slecht voor milieu

De belangrijkste reden voor ApOpa om de vraag te stellen is de ambitie van het college om groener te worden. Een dieselgenerator draagt daar volgens de partij niet aan bij. De schadelijke stoffen die deze uitstoot, zijn namelijk slecht voor het milieu.

Er is al eerder gedoe geweest om een dieselgenerator in de stad. Fractievoorzitters van Partij voor de Dieren en – het toen nog bestaande – NIDA waren het destijds niet eens met het feit dat de kabelbaan op de Floriade een tijdje op diesel liep.

Bron foto: Wikimedia Commons/Dimitry G (niet de generator in Waterwijk)

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Explosie bij partycentrum in Almere Stad blijkt mee te vallen

Hoewel de politie meldt dat er een explosie heeft plaatsgevonden bij The Vibe Partycenter in Almere Stad, is er volgens de eigenaar van het bedrijf weinig aan de hand. “Er werd vuurwerk aangestoken rondom ons bedrijf. Daardoor sprong een ruit, maar meer is er niet gebeurd.” Volgens de politie vond de explosie rond middernacht plaats en was er grote schade aan het pand aan de Transistorstraat. Vooral de grote glazen […]

today30 november 2023 10


0%