Nieuws

Dichtermarathon ‘1000 dichters’ ook in Almere

today15 augustus 2023 29

Achtergrond
share close

Almeerders kunnen 26 september luisteren naar voorgedragen poëzie in boekhandel Stumpel. Voor de 40e editie van het evenement de Nacht van de Poëzie komt er namelijk ‘dichtersmarathon’ door heel Nederland. Bij het eenmalige evenement wordt in twee weken tijd elke provincie van het land aangedaan.

Almere is op de derde dag van het festival aan de beurt om de marathon te organiseren. Tijdens het speciale evenement, dat uitgaat van het International Literature Festival Utrecht (ILFU), kunnen dichters van 12:00 tot 17:00 hun gedichten voordragen. Publiek kan de optredens gratis bezoeken in boekhandel Stumpel in Almere Stad.

Heel Nederland
Het eerste gedicht zal worden voorgedragen op 24 september door Babs Gons tijdens de Utrechtse Boekenmarkt. Daarna zullen er veertien dagen lang dagelijks gedichten te horen zijn. In elke provincie van ons land worden op dezelfde tijden als in Almere gedichten voorgedragen. Ook in Antwerpen is er de mogelijkheid om een gedicht ten gehore te brengen. Daarna eindigt het festival op 7 oktober weer in Utrecht.

Duizend dichters
Om ervoor te zorgen dat er twee weken lang gedichten worden voorgedragen, is de organisatie op zoek naar duizend dichters die hun creatie willen laten horen tijdens de marathon. Via hun site kan je je daarvoor aanmelden.

Doel
Het doel van de marathon is om de schoonheid en kracht van poëzie te laten zien. Het genre is volgens de organisatie gemaakt om mensen te ontroeren en amuseren.

Gratis
Deelname aan het festival en toegang tot de optredens zijn gratis. Tijdens het evenement zullen alle voordragingen worden opgenomen en uitgezonden via een livestream. Elk gedicht zal daarna terug te vinden zijn in een archief.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Multicultureel Lumiereparkfestival voor de 17e keer gehouden

Het Lumièreparkfestival werd zondag voor de 17e keer gehouden in Almere. Het multiculturele festival heeft als doel om mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden. “Ik ben er heel trots op”, vertelt Glen Leeuwin van de stichting multiculturele organisatie Almere. “Ik ben een man van verbinding en die verbinding moet groeien in Almere. We zijn een multiculturele stad en een jonge stad dus wat wil je nog meer.” […]

today15 augustus 2023 18


0%