Nieuws

Deze vijf politici gaan in raadsenquête debacle rond Floriade onderzoeken

today1 februari 2024 10

Achtergrond
share close

De samenstelling van de onderzoekscommissie Raadsenquête Floriade is bekendgemaakt. Gemeenteraadsleden Brent Hadderingh (FvD), Willem Knemeijer (VVD),Ton Theunis (Almere Partij), Erik Theunissen (PvdA) en Kjell van Wijlandt (PvdD) zijn voorgedragen om namens de gemeenteraad te onderzoeken wat er mis is gegaan met de Floriade. De raad moet het vijftal nog wel officieel benoemen.

Het evenement in 2022 werd een groot financieel debacle voor de stad. Een raadsenquête is het zwaarste middel waar een gemeenteraad over beschikt bij het uitvoeren van haar controlerende taak. Zo kunnen ambtenaren onder ede worden gehoord. Eind vorig jaar werd besloten dit middel in te zetten.

Het is de lokale variant van een parlementaire enquête, zoals de Tweede Kamer die bijvoorbeeld heeft gedaan naar de gaswinning in Groningen en de toeslagenaffaire. Er zullen openbare verhoren gaan plaatsvinden. Wanneer deze zijn is nog niet duidelijk.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Eigenaar nieuwe lunchroom ‘Zoals van Ouds’ in Haven doet alles met een lach

De nieuwe lunchroom, Zoals van Ouds, die op 16 januari is geopend in Haven, doet haar naam eer aan. Eigenaar Harald Brouwer probeert de ervaring te laten voelen ‘zoals vanouds’. Dat doet hij door alles met een lach, een grap en een grol te doen. Zoals van Ouds is gevestigd in de winkelstraat van het idyllische, beetje dorpse Haven zoals Harald het stadsdeel het liefst beschrijft. “Voor al het winkelende […]

today1 februari 2024 10


0%