Nieuws

Deze maand werkzaamheden aan het spoor in Almere: aangepaste dienstregeling en snelbussen

today7 augustus 2023 20

Achtergrond
share close

In augustus en begin september krijgen Almeerse treinreizigers te maken met extra reistijd. Tijdens drie verschillende weken wordt er onderhoud uitgevoerd aan het spoor. Hierdoor zal de NS een week lang met een aangepaste dienstregeling rijden. De andere twee weken zal de NS bussen inzetten die reizigers naar de afgesloten stations zullen brengen.

Wanneer: maandag 7 augustus 04:00 tot en met zaterdag 12 augustus 02:00

Waar: traject Schiphol Airport en Lelystad Centrum

Als eerste zal er van 7 augustus tot en met 12 augustus gewerkt worden op het traject waar de treinen tussen Schiphol Airport en Lelystad Centrum rijden. De NS rijdt hier een aangepaste dienstregeling. Van vertragingen lijkt nog geen sprake te zijn tijdens deze periode.

Wanneer: zaterdag 12 augustus 03:40 tot en met donderdag 17 augustus 10:30

Waar: traject Weesp en Almere Oostvaarders

Daarna zullen er van 12 tot en met 17 augustus werkzaamheden zijn op het spoor tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Om reizigers toch te vervoeren naar de tussenliggende stations zet de NS stop- en snelbussen in. Desondanks vraagt de spoorwegmaatschappij de reizigers rekening te houden met een extra reistijd van meer dan dertig minuten op dit traject.

Wanneer: dinsdag 22 augustus 04:00 tot en met maandag 4 september 02:00

Waar: traject Almere Oostvaarders en Dronten

Verder zijn er van 22 augustus tot 4 september werkzaamheden gepland op het het traject tussen Almere Oostvaarders en Dronten. De tussenliggende stations kunnen volgens de NS bereikt worden door de inzet van stopbussen. Reizigers kunnen opstappen op het station van Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum en Dronten. Wel moeten zij rekenen op een vertraging die kan oplopen tot dertig minuten.

Advies NS

De NS adviseert mensen die in deze periodes op deze trajecten reizen zo dicht mogelijk op de vertrektijd en -datum de reisplanner van de NS te checken voor het meest actuele reisadvies.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Blauwalg gevonden bij sluis in de Leeghwaterplas

Bij de sluis in de Leeghwaterplas in Almere is blauwalg gevonden. Dat meldt Waterschap Zuiderzeeland. Het waterschap raadt aan om contact met het water in de Leeghwaterplas te vermijden. Zwemmen in water met blauwalg kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, zoals huid- en oogirritatie, diarree en braken. Dit is de tweede locatie in Almere waar deze week blauwalg is aangetroffen. De omgevingsdienst gaf vrijdag een waarschuwing voor blauwalg bij het Noorderplassenstrand. Dit bericht […]

today7 augustus 2023 28


0%