Nieuws

College wil meer bomen planten tegen klimaatverandering

today8 februari 2024 2

Achtergrond
share close

Het Almeerse college wil de stad tegen weersextremen beschermen door meer bomen te plaatsen. “Het is belangrijk om nu te investeren om schade door klimaatverandering te voorkomen”, zegt wethouder Jesse Luijendijk. Zo vinden ze bijvoorbeeld dat iedere Almeerder minimaal drie bomen vanuit zijn woning moet kunnen zien.

Daarnaast vindt het college dat dertig procent van iedere wijk in de schaduw van bomen moet vallen en elke woning op maximaal 300 meter afstand een park of andere groene plek moet zijn. “Deze 3-30-300 vuistregel staat in de nieuwe visie klimaatadaptie die het college heeft voorgelegd aan de gemeenteraad.”

“De veranderingen in het weer laten zien waar de stad kwetsbaar is. Als we hier niets aan doen, schaden we de leefbaarheid en gezondheid in de stad. Nu actie ondernemen voorkomt ingrijpendere en duurdere maatregelen in de toekomst”, zegt Luijendijk.

De visie klimaatadaptatie staat aanstaande donderdag op de agenda van de gemeenteraad.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Nachttrein van Almere naar Amsterdam: binnenkort directe verbinding

Vanaf het voorjaar krijgt de nachttrein van Arriva een nieuwe route. De trein stopt vanaf 30 maart namelijk op station Amsterdam Centraal. Hierdoor vervalt de halte station Amsterdam Zuid. Dit betekent dat er een directe verbinding komt tussen het centrum van Amsterdam en Almere. De nachttrein rijdt één keer per week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, heen en weer tussen Groningen en Schiphol. Heen stopt de trein in […]

today7 februari 2024 4


0%