Nieuws

Bussen Almere staan zaterdag drie minuten stil

today18 april 2024 5

Achtergrond
share close

Busvervoerders EBS en Keolis (Allgo) zetten zaterdagavond om 22.30 uur alle bussen drie minuten lang stil. Ze doen dit in navolging van NS, die dit met alle treinen doet. Aanleiding is een recent geweldsincident in Delft. Daarbij werden een hoofdconductrice en machinist mishandeld door een groep jongeren.

De busvervoerders willen samen met andere vervoerders in het land een sterk signaal afgeven en daarom doen ze mee aan de actie. Ze laten weten geweld tegen medewerkers op geen enkele manier te tolereren.

Alarmerende toename geweld

Het protest komt voort uit een alarmerende toename van geweld tegen NS-personeel. Het afgelopen jaar registreerde de spoorvervoerder 1042 meldingen van geweldsincidenten, een stijging van acht procent ten opzichte van 2022.

Hierbij gaat het om bedreigingen, bespugen en lichamelijk geweld. Daarnaast werden NS-medewerkers ruim 2.300 keer geconfronteerd met verbale agressie, zoals scheldpartijen en beledigingen.

Meer bevoegdheden

In een poging om dit groeiende probleem aan te pakken, heeft NS samen met andere vervoerders herhaaldelijk gepleit voor meer bevoegdheden en middelen. Zo streven ze naar toegang tot specifieke informatie in politiesystemen, waardoor medewerkers eerder kunnen anticiperen op situaties en boetes correct kunnen worden uitgedeeld.

EBS rijdt met de naam RRReis in Flevoland en Keolis verzorgt onder de noemer AllGo het openbaar vervoer in Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

April doet wat hij wil, snelweg bij Almere kleurt wit door hagel

April doet wat hij wil en dat was woensdagmiddag duidelijk op de A27 bij Almere. De weg kleurde volledig wit door een flinke hagelbui.  We hebben volgens weerman Robert de Vries te maken met een koude bovenlucht. Op ongeveer 5 kilometer hoogte boven onze provincie is de temperatuur gezakt naar -35 graden. Je krijgt dan grote verschillen tussen het aardoppervlak en de atmosfeer. Daardoor kunnen onder andere stevige buien ontstaan […]

today18 april 2024 4


0%