Nieuws

Bevrijdingsfestival Flevoland onder druk door gebrek aan geld

today22 april 2024 5

Achtergrond
share close

Als er geen sponsoren komen voor het bevrijdingsfestival in Almere, dan moet het vrijheidsfeest in de toekomst mogelijk worden afgeslankt. Dat zeggen bestuursleden Guany Wassenaar en Paul van Sprundel.

Het festival ziet de afgelopen jaren de kosten stijgen, terwijl de inkomsten achterblijven. Voor de komende twee edities staat er nog genoeg geld op de bank. Daarna zou volgens het bestuur het festival naar een kleinere vorm met ook andere minder bekende artiesten moeten als er niet meer geld komt.

Steun van Rijk

Het festival krijgt dit jaar steun vanuit het Rijk. Samen met de andere festivals moet in totaal 1 miljoen euro verdeeld worden. Flevoland krijgt daarvan ongeveer bijna 60.000 euro.

Dat is een groot bedrag, volgens bestuurslid Sprundel. Alleen dekt dat ongeveer de verliezen die afgelopen jaar geleden zijn.

Het totale prijskaartje van het festival is ongeveer 350.000 per jaar. De artiesten alleen al kosten 60.000 euro.

Maar het geld gaat ook naar vrijheidscolleges of het organiseren van een vrijheidslunch, vertelt Wassenaar. En naar het organiseren van speeddaten met veteranen.

Annulering andere festivals

Een deel van het budget komt van de provincie, gemeente en het VFonds. Een ander deel komt van sponsoren. Maar sinds corona zijn verschillende bedrijven voorzichtiger geworden en afgehaakt.

Bezoekers laten betalen voor het festival wil de organisatie niet, vertelt Wassenaar. “Een van de belangrijkste dingen is dat het gratis toegankelijk is. Zo maken we het voor iedereen mogelijk om vrijheid gezamenlijk te vieren.”

Naast extra sponsoren is het festival ook in gesprek met het Rijk om structurele financiering te krijgen.

 

Foto: Omroep Flevoland

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dit zijn de drie genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2023

De Almeerse Walk of Fame krijgt er een vijftigste tegel bij. Almeerders konden tot 1 april onderwerpen aandragen. Nu heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden geselecteerd: Almere City FC, ijscoman Carlo Guida en het Shantykoor Almere. In totaal zijn er 239 inzendingen ingestuurd. De jury bestond uit de kinderburgemeester, vertegenwoordigers van de ledenraad van Rabobank (De Walk of Fame Almere is namelijk een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere), […]

today19 april 2024 14


0%