Nieuws

Bekijk hier de weekendagenda van Almere

today1 september 2023 32

Achtergrond
share close

Naar een expositie, een theater of een piano concert? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend in Almere.

1. Expositie ‘Van de schoonheid en de troost’ 
Wanneer: Van vrijdag 1 september tot 1 november

Waar: Goede Rede, Almere Haven

Entree: Gratis

In Goede Rede is vanaf vrijdag 1 september de expositie ‘Van de schoonheid en de troost’ te zien. Er hangen werken van 33 schilders van Atelier MW, leerlingen van Myriam Weisz. In de schilderijen reflecteren de schilders op de vragen: ‘Wat maakt het leven voor jou de moeite waard? Waar word jij door getroost?’. De expositie wordt op vrijdag 15 september om 18:30 officieel geopend.

2. Theater aan de plas
Wanneer: Zaterdag 2 september van 12:00 tot 17:00 uur

Waar: Kotterbos, Almere Buiten

Entree: Theatervoorstelling gratis, andere activiteiten kleine bijdrage

Zaterdag 2 september organiseren Stad & Natuur en Staatsbosbeheer in het Kotterbos Theater aan de Plas. Er zijn de hele dag door verschillende activiteiten. Zo is er een interactieve voorstelling genaamd ‘Piet Pompon’. Bezoekers kunnen ook zelf op safari door het bos en staan er in het Kotterbos allerlei wateractiviteiten. Langs het Reigerpad is ten slotte een kunstroute ingericht, waar verschillende Almeerse kunstenaars hun werken presenteren en de Doe-het-zelf-DJ voor de muziek zorgt.

3. Pianoconcert Mark Kirkenier 
Wanneer: Zondag 3 september vanaf 15:30 uur

Waar: Podium Poort, Zeussingel 41

Entree: €10,00

Pianist en componist Mark Kirkenier uit Almere geeft zondag 3 september een concert. Zijn eigen composities komen aan bod en dit alles wordt verder aangevuld met nostalgische nummers en verzoeknummers. Tussen de nummers door vertelt Mark levensverhalen. De ruimte biedt plaats aan maximaal veertig gasten, dus van tevoren reserveren wordt aangeraden.

Bekijk hier wat er nog meer te doen is dit weekend.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Meerdere automobilisten bekeurd voor hinderen hulpdiensten bij ongeluk A27

Meerdere automobilisten hebben donderdagmiddag een boete gekregen voor het rijden over de vluchtstrook van de A27 bij Almere en het hinderen van hulpdiensten die opgeroepen waren voor een ongeluk op de snelweg. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Het ongeluk gebeurde rond 15:45 uur in de buurt van het viaduct van de Waterlandseweg bij Almere Haven. Twee auto’s waren daar op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond. Door het […]

today1 september 2023 69


0%