Nieuws

Baby-banenmarkt om aandacht te vragen voor lerarentekort

today10 april 2024 4

Achtergrond
share close

Basisschool School van Vrede uit Almere Buiten wil meer aandacht vragen voor het landelijke lerarentekort. Daarom organiseert de school op 24 april een baby-banenmarkt. Op deze dag kunnen baby’s, peuters en kinderen ‘solliciteren’ voor de functie als toekomstige leraar.

De school hoopt hierdoor het bewustzijn rondom het tekort te vergroten. “Laten we samen de eerste stappen zetten naar een oplossing voor het lerarentekort, met een glimlach en hoop voor de toekomst”, zegt Alaeddine Touhami, directeur van de school.

De baby-banenmarkt

Het lerarentekort is een groeiend probleem. De school wil dit probleem aanpakken door jonge kinderen letterlijk vanaf de wieg af aan de trekken door middel van de baby-banenmarkt. Tijdens de banenmarkt is er een rondleiding, fruitproeverij, baby-ontspanningsactiviteiten, Q&A met huidige leerkrachten en medewerkers en speelse sollicitatiegesprekken onder begeleiding van leerlingen.

Volgens Touhami is deze baby-banenmarkt een goede oplossing, omdat op deze manier de lange-termijnvisie wordt aangepakt: “Een waar wordt gekeken hoe ook de jeugd geïnspireerd kan worden om leraar te worden”. Aan het einde van de dag ontvangt elke jonge deelnemer een certificaat in de vorm van een slab met de tekst ‘Leraar van de Toekomst’ erop.

Afbeelding: School van Vrede

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Mogelijke kinderlokker in Stripheldenbuurt

De politie is op zoek naar een mogelijke kinderlokker in de Stripheldenbuurt. Volgens bewoners van de buurt heeft de man vorige week twee pogingen gedaan om kinderen te lokken. De politie is op de hoogte van de meldingen en vraagt bij verdachte situaties om 112 te bellen. Op basis van de twee situaties is er door ooggetuigen een signalement opgesteld dat wordt gedeeld op sociale media. Het zou gaan om […]

today10 april 2024 5


0%