Nieuws

April doet wat hij wil, snelweg bij Almere kleurt wit door hagel

today18 april 2024 4

Achtergrond
share close

April doet wat hij wil en dat was woensdagmiddag duidelijk op de A27 bij Almere. De weg kleurde volledig wit door een flinke hagelbui. 

We hebben volgens weerman Robert de Vries te maken met een koude bovenlucht. Op ongeveer 5 kilometer hoogte boven onze provincie is de temperatuur gezakt naar -35 graden. Je krijgt dan grote verschillen tussen het aardoppervlak en de atmosfeer. Daardoor kunnen onder andere stevige buien ontstaan met hagel en onweer.

In de loop van de middag wordt het langzaam droger vanuit het noordwesten. Donderdag wordt het een compleet droge dag, maar vrijdag wordt er weer regen verwacht.

Gladheid op de weg

Voor Flevoland geldt van 13.00 uur tot 18.00 uur ook code geel. Het KNMI waarschuwt voor buien en zegt dat hagel voor plaatselijke gladheid kan zorgen.

Foto: Betty van Bemmel

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ruimere openingstijden voor de balie van Burgerzaken

De balie van de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis is nu langer en vaker open om de aanvragen voor nieuwe reisdocumenten soepeler te laten verlopen. Naast de reguliere openingstijden, is de balie op dinsdag, donderdag en vrijdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur geopend, en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. “De gemeente neemt allerlei maatregelen om wachtrijen te voorkomen, maar je kunt ons ook enorm helpen. Check de geldigheid […]

today17 april 2024 3


0%