Nieuws

American Footballers na winst op Rotterdam in finale Tulip Bowl

today26 juni 2023 76

Achtergrond
share close

De American Footballers van de combinatie Flevo Phantoms uit Almere en het Lelystadse Commanders hebben zich overtuigend geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. In Lelystad werden de Rotterdam Trojans met 29-6 verslagen.

De finale om de Tulip Bowl wordt op zondag 9 juli in Almere gespeeld op het veld van Flevo Phantoms.

De Flevolandse combinatie startte goed tegen Rotterdam, maar kwam in het eerste kwart niet tot scoren. De poging om via een trap met een field goal de score te openen kwam slechts enkele yards te kort.

In het tweede kwart was Rotterdam hard om weg om de wedstrijd open te breken, maar strandde door goed blokken vlak voor de endzone. Daarna nam Commanders/Phantoms het heft in handen brak de score via een touchdown en conversie open: 8-0.

Direct na de start van het derde kwart liep de Flevolandse combinatie nog verder uit (touchdown en een kick: 15-0). Rotterdam Trojans probeerde nog wel wat terug te doen, echter de verdediging van Commanders/Phantoms stond als een huis.

Via twee touchdowns en twee kicks liep Commanders/Phantoms uit naar een onoverbrugbare 29-0 voorsprong. In het vierde kwart wisten de bezoekers de bal nog wel een keer in de endzone te brengen en bepaalden daarmee de eindstand op 29-6.

Over twee weken gaan de Commanders/Phantoms op voor de landstitel.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Met veel bloeiende planten wil stadsecoloog Almere de vlinder redden

Het gaat niet goed met de vlinders in Nederland. Door de droogte van de afgelopen jaren is de vlinderstand gehalveerd. “Dat betekent dat we gewoon de helft minder vlinders tellen dan voorgaande jaren”, zegt stadsecoloog van Almere Ton Eggenhuizen. Door genoeg bloeiende planten aan te bieden, wil hij de vlinder een handje helpen. De oorzaak voor de lagere vlinderstand is de droogte van vorig jaar en eerdere jaren, zegt de […]

today26 juni 2023 91


0%