Nieuws

Almere wil garanties voor onderhoud A27 nu verbreding is uitgesteld

today5 juli 2023 4

Achtergrond
share close

De gemeente Almere probeert er in Den Haag voor te zorgen dat het Rijk geld beschikbaar stelt voor groot onderhoud aan de A27 nu onlangs duidelijk is geworden dat de verbreding voorlopig niet doorgaat. “Wij zijn nu heel hard aan het lobbyen”, zegt wethouder Julius Lindenbergh.

De verbreding tussen de afritten Zeewolde en Eemnes is voorlopig gepauzeerd vanwege de stikstofsproblemen, stijgende prijzen in de bouw en een tekort aan personeel. In totaal zijn er 14 projecten voor nieuwe wegen gepauzeerd, daardoor komt er in totaal 4 miljard euro vrij voor groot onderhoud aan andere wegen.

De wethouder zegt dat hij begrijpt dat de verbreding is gepauzeerd, maar benadrukt dat de kwaliteit van bestaande rijbanen en bruggen behouden moet blijven. “De A27, daar moet gewoon regulier onderhoud aan gebeuren. En ook daar is geld voor nodig. Wij proberen nu met alle macht in Den Haag te zorgen dat regulier onderhoud wel door kan gaan. Dat is nog geen zekerheid en daar zit nu onze energie op.”

Volgens de wethouder zijn vooral bewoners van Oosterwold, Nobelhorst en Vogelhorst afhankelijk van de A27. “Die mensen zullen als de verbreding niet doorgaat, uiteindelijk het hardste getroffen worden. Op de korte termijn zit er nog capaciteit in die weg, maar dat kan niet te lang duren.”

Nog geen paniek
Almere heeft de ambitie om op den duur tienduizenden woningen te bouwen, maar daar hoort ook een goede bereikbaarheid bij zodat Almeerders makkelijk hun stad in en uit kunnen. Hij maakt zich nu nog geen zorgen, dat de verbreding van de A27 voorlopig nog niet doorgaat: “Dat nog niet, maar het is wel een aandachtspunt. Op het moment dat dit niet geregeld wordt, dat dit boven de markt blijft hangen, dan zal het op termijn natuurlijk wel impact gaan hebben op die woningbouwopgave.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Wij hebben een straatapp, de kinderen spelen op het hofje achter de woningen, doen de bakken voor elkaar als we op vakantie zijn, nemen pakjes voor elkaar aan, vieren de huisdieren als de eigenaar geen tijd heeft of laat thuis komt, hebben elkaars sleutels, passen op elkaars kinderen, huren een springkussen op het hofje met eten en drinken op Koningsdag, maken dagelijks praatjes met elkaar al met al een straat waar we naar elkaar omkijken en er voor elkaar zijn

today5 juli 2023


0%