Nieuws

Almere krijgt miljoenen van het Rijk voor verduurzaming en verbetering Havenhart

today16 mei 2024 2

Achtergrond
share close

De gemeente Almere ontvangt ruim 13 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk. Dit bedrag wordt voornamelijk gebruikt als subsidie om 630 particuliere woningen in Almere Haven te verduurzamen.

Particuliere huizen in Haven Centrum, De Wieren en De Hoven kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. Het betreft woningen die voor 1990 zijn gebouwd, met een WOZ-waarde van maximaal 300.000 euro en een energielabel van C of lager.

Afhankelijk van het inkomen van de bewoners wordt tot 80 procent van de verduurzamingsmaatregelen door de gemeente vergoed. Door de verduurzaming van de woningen zullen de energielasten dalen, waardoor huiseigenaren deze beter kunnen dragen. Ook wordt een deel van het centrum verbeterd, wat de leefbaarheid en veiligheid ten goede komt.

‘Achterkantsituatie’

Van de ruim 13 miljoen euro van het Rijk wordt iets meer dan 10 miljoen euro besteed aan de isolatie van particuliere woningen. De rest van het geld wordt gebruikt voor de verbetering van een deel van het centrum. In de buurt van de Meergronden, Westerdreef, Meerstraat en Bivak zullen aanpassingen worden gedaan om de omgeving aangenamer en veiliger te maken.

Bewoners voelen zich niet altijd prettig door de ‘achterkantsituatie’ in het Havenhart. Volgens de gemeente moet dit veranderen. “Voor de bewoners van het centrum gaan er dingen verbeteren en natuurlijk ook voor de ondernemers. Op die manier wordt het mogelijk om een krachtig en levendig centrum te behouden”, zegt wethouder stadscentra Maaike Veeningen.

Woningen in Bivak

In samenwerking met het Havenverbond is afgesproken dat er woningen gerealiseerd worden in Bivak (voormalig politiebureau) en op de locatie bij de Meergronden. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor extra parkeerplaatsen in het centrum van Haven. Ook zal het fietspad worden verbeterd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

ChristenUnie stapt uit onderhandelingen, nieuwe coalitie uiterlijk over twee weken

De ChristenUnie is uit de onderhandelingen gestapt voor een nieuwe coalitie. Dat schrijft formateur Peter den Oudsten in een brief aan de gemeenteraad. Het struikelblok was de wens van de ChristenUnie voor een wethouder. Maar er was bij de overige partijen onvoldoende draagvlak voor acht wethouders, ook al zou de wethouder volgens de CU budgetneutraal kunnen. Zo schrijft de formateur. De ChristenUnie stapte in januari zelf uit de coalitie. Wethouder […]

today16 mei 2024 1


0%