Nieuws

Almere heft de hoogste toeristenbelasting van Flevoland

today28 februari 2024 9

Achtergrond
share close

Toeristen die dit jaar overnachten in Almere betalen gemiddeld 6,70 euro toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit bedrag is 2,9% hoger dan de toeristenbelasting in 2023. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.

Van alle provincies in Flevoland spant Almere de kroon met de hoogte van de toeristenbelasting. Het bedrag is ruim twee keer zo hoog als in Zeewolde, de nummer twee op de lijst. De rest van de gemeenten zit daar ver onder.

  1. Almere: € 6,70
  2. Zeewolde: € 3,24
  3. Lelystad: € 2,50
  4. Urk: € 1,60
  5. Dronten: € 1,55
  6. Noordoostpolder: € 1,23

Het aantal toeristen Almere bezoekt zit in de lift. De toeristenbelasting is er zodat niet-inwoners van Almere ook een steentje bijdragen, omdat zij ook gebruikmaken van de gemeentelijke voorzieningen en faciliteiten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Afval niet goed gescheiden? Je riskeert nu in Almere 100 euro boete

De gemeente wil dat Almeerders minder fouten maken bij het scheiden van hun afval. Daarom gaat ze hierop strenger controleren en extra adviseren. Als dat niet helpt, wil de gemeente boetes uitdelen wanneer het scheiden niet verbetert. Afvalcontroleurs voeren de controles uit. Zij lopen voor de vuilniswagen uit en controleren het gft in de containers. “In te veel gft-containers in Almere zit afval wat er niet in thuishoort, zoals plastic […]

today15 februari 2024 5


0%