Nieuws

Almeerse schrijver Gilbert maakt boek met Almere Buiten in de hoofdrol

today29 februari 2024 2

Achtergrond
share close

De Almeerse Gilbert Keyzer heeft een roman geschreven die zich afspeelt in Almere Buiten. Gilbert: “Ik wilde Almere-Buiten herkenbaar meenemen in het verhaal, omdat ik het stadsdeel heb zien groeien.” Afgelopen week is zijn roman verschenen.

De roman heet De Kanslozen en draait om hoofdpersoon Kaan die een hartinfarct krijgt en geopereerd moet worden. Gilbert beschrijft zijn boek als volgt: “Thuis lukt het de ex-judoka om op eenenzestigjarige leeftijd een baan te vinden bij een Almeers bedrijf voor kinderdagopvang en naschoolse opvang. Almere ondergaat een ongekend lange hittegolf. Zonder airconditioning probeert Kaan zijn werk te doen. Het wordt een helse zomer voor hem, in meerdere opzichten.”

“De inspiratie voor deze roman heb ik gekregen doordat ik in 2018 en 2019 als planner en administrateur op 61-jarige leeftijd aan de slag kon bij een kinderdagverblijf en naschoolse opvang, na ruim zevenhonderd sollicitaties en zes jaar thuiszitten.”, vertelt hij. Gilbert heeft verschillende delen zoals het stadscentrum en de Oostvaardersplassen herkenbaar terug laten komen in zijn boek.

Het boek is te koop via meerdere online webshops.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Mag een ambtenaar zijn eigen mening delen? PVV stelt vragen

De Almeerse PVV heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de politieke standpunten van ambtenaren. De partij constateert dat ambtenaren steeds vaker meningen op sociale media delen die niet in overeenstemming zijn met het beleid van het college. Fractievoorzitter Annette Raijer: “De laatste tijd zien we veel commentaar op sociale media van ambtenaren, zowel op LinkedIn als Facebook.” In de gedragscode voor ambtenaren wordt aandacht besteed aan het gebruik […]

today29 februari 2024 2


0%