Nieuws

Almeerse rolstoelbasketbalster Bo Kramer wint prijs na prijs met haar team

today22 augustus 2023 66

Achtergrond
share close

“Ik heb enorm genoten,” vertelt de Almeerse Bo Kramer vol trots. Met het Nederlands rolstoelbasketbalteam werd Kramer dit weekend Europees kampioen op de European Para Championships in Rotterdam. Naast een gouden plak leverde de winst ook een ticket op voor de paralympische spelen in Parijs.

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters versloegen in de finale het Britse team met 58-36. Met de overwinning werd het team van Kramer voor de vierde keer op rij Europees Kampioen. Een bijzonder resultaat, maar Kramer ziet nog ruimte voor verbetering.

“Na een finale zeggen wij gelijk al: dit kon beter, dat kon beter. We zijn nog niet helemaal tevreden, maar dat geeft ons motivatie om nog harder te trainen.”

Paralympische Spelen
Volgens Kramer zullen de voorbereidingen voor de paralympische spelen niet anders zijn dan voor andere toernooien. “We spelen elk jaar wel een grote wedstrijd. We spelen dan een aantal oefenwedstrijden, gaat op kamp.” Wat het bijzonder maakt voor het rolstoelbasketbalteam is dat het om de spelen gaat. “Het is allemaal wat groter. Je bent meer onderdeel van Team NL. Er zijn meer uitreikingen en bijeenkomsten.”

Zelf heeft Kramer verschillende punten waar ze aan gaat werken. “Het schotpercentage is waar ik aan moet werken. Ik moet er gewoon meer ballen ingooien. En ik ben heel erg bezig met leiderschap.” Het team kan zich vanaf nu volop focussen op de paralympische spelen. Tussendoor zijn er geen andere grote toernooien.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere krijgt toename aan basisschoolleerlingen

De komende 20 jaar wordt verwacht dat het aantal basisschoolleerlingen in Almere met 21 procent zal stijgen. Dat blijkt uit schattingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Op dit moment gaan er 21.225 kinderen naar basisscholen in Almere. De onderwijsorganisatie verwacht dat het aantal in 2042 is toegenomen tot 25.622. De stijging van bijna 21 procent in Almere is hoger dan de landelijke verwachte stijging. Volgens DUO is de landelijke stijging […]

today21 augustus 2023 91


0%