Nieuws

Almeerse Charlotte heeft een portret van Guus Meeuwis op haar arm: ‘Mensen geloven het soms niet’

today4 oktober 2023 4

Achtergrond
share close

De Almeerse Charlotte (21) heeft een tatoeage van Guus Meeuwis op haar bovenarm laten zetten. Voor zover bekend is zij de eerste met een getatoeëerd portret van de Tilburgse zanger. “Als mijn vader Guus draaide, zorgde dat thuis altijd voor een gezellige sfeer waar ik vrolijk van werd. Dat gevoel wilde ik voor altijd vastleggen.”

“Mijn vrienden vinden het heel grappig, maar ik heb ook veel berichten gekregen van mensen die het niet geloven”, lacht Charlotte. Toch is het waar, tussen haar 130 tatoeages is het hoofd van de Tilburgse zanger bijna niet te missen.

‘Guus is knapper’

“Mijn vader houdt van Nederlandstalige muziek en draait Guus regelmatig, hoewel hij ook veel naar Acda en de Munnik luistert. Maar ik vind Guus knapper dan die andere twee. Bovendien lijkt Guus een beetje op mijn vader.” Een portret van haar vader zat er echter niet in. “Guus is dan weer knapper dan mijn vader”, gniffelt Charlotte. “Ze zijn wel ongeveer even oud en dragen dezelfde bril.”

Haar vader vindt het een mooie tatoeage. “Zeker met mijn uitleg erbij”, vertelt ze. Ze heeft geen hechte band met haar vader, maar met deze tatoeage wil ze laten zien dat ze fijne herinneringen aan hem heeft.

Spijt

Spijt van een van haar tatoeages heeft Charlotte nooit gehad. “Ik zie de tekeningen als de tijdlijn van mijn leven. Ze horen voor altijd bij mij. Op het moment dat ik ze liet zetten, pasten die tatoeages in mijn leven. Het staat ergens voor.”

Een tatoeage ter ere van Almere is er ook al. “Ik heb mijn postcode laten zetten. Dat vond ik origineler dan het netnummer ‘036’.” Hoewel Charlotte is opgegroeid in Almere, trekt wonen in Brabant inmiddels ook haar aandacht. “Het lijkt me zo leuk om die dorpse gezelligheid mee te maken, dat ‘ons kent ons’.” Ze is dan zelfs bereid om naar Almere op en neer te blijven rijden, zodat ze kan blijven werken in de tattoo-shop, “of misschien open ik daar wel een eigen zaak.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Nieuwe lantaarnpalen geplaatst in de stad: ‘Onderdeel vernieuwing stationsgebied’

Op het Mandela- en Stationsplein in Almere Stad zijn een stuk of twintig nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Het zijn hoge, zwarte palen met bolvormige verlichting erin. De plaatsing van de palen is onderdeel van de vernieuwing van het stationsgebied. Elke lantaarnpaal heeft een stuk of twaalf bollen die licht geven of een andere functie hebben. Sommige bollen verhullen namelijk een camera. Die camera’s stonden eerst los rond het stationsgebied, maar zijn […]

today4 oktober 2023 3


0%