Nieuws

Almeers Kamerlid Leonie Vestering stapt op vanwege ruzie in de partij

today13 september 2023 58

Achtergrond
share close

Leonie Vestering uit Almere stapt op als Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren. Dat doet ze vanwege het conflict binnen de partij. Het bestuur wil Esther Ouwehand niet als lijsttrekker voor de komende Kamerverkiezingen. Daarbij zou Vestering volgens verschillende media zijn gebotst met de fractievoorzitter.

Vestering maakte haar opstappen dinsdagmiddag bekend in een debat. Zij liet weten zich altijd te willen inzetten voor de dieren. “Maar onder deze werkomstandigheden kan ik dat niet langer doen”, aldus het Almeerse Kamerlid.

De politica gaf in het debat aan dat de Partij voor de Dieren bestaat uit een enthousiaste groep mensen die strijden voor de dieren. “Onze stem hiervoor is meer dan ooit nodig maar die stem gaat steeds meer verloren in een interne strijd”, verklaarde de Almeerse.

Vestering wilde onderzoek naar integriteitsmeldingen
Zaterdag werd duidelijk dat het bestuur van de Partij voor de Dieren fractievoorzitter Ouwehand niet opnieuw wil voordragen als lijsttrekker. Dat komt door signalen van mogelijke integriteitsmeldingen.

Vestering reageerde maandag voor het eerst op het conflict. Zij gaf aan “pijn en verdriet” te ervaren maar ging niet expliciet achter Ouwehand staan. Vestering riep op de intergriteitsmeldingen goed te onderzoeken.

De Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren en de Statenfractie hebben nog geen standpunt ingenomen in de kwestie, bleek dinsdag.

 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dronken spookrijder aangehouden op A6 die dag eerder ongeluk veroorzaakte

Een dronken spookrijder die in de nacht van maandag op dinsdag op de A6 van Lelystad naar Almere reed, is van de weg gehaald. Hij bleek zo’n 29 kilometer te hebben spookgereden, meldt de politie. De automobilist kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij bleek niet alleen teveel te hebben gedronken, maar ook met een ongeldig rijbewijs te rijden. Ook was de man gewond door een auto-ongeluk dat hij een dag eerder […]

today13 september 2023 29


0%