Nieuws

Almeers buggy bootcamp is een oplossing voor ouders met jonge kinderen

today6 februari 2024 2

Achtergrond
share close

Wil je als ouder sporten, maar heb je geen oppas voor je kind? Dan kan je de kleine tijdens buggy bootcamp gewoon meenemen. Saffira en Kaylee van Welivehealthy zijn vorig jaar met dit initiatief begonnen, en krijgen positieve reacties.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om te bewegen”, zegt Saffira. Zij is zelf ook moeder en wil dat meer moeders of vaders kennismaken met de bootcamp.

Buggy bootcamp

Volgens Saffira hebben sommige moeders moeite met het combineren van sporten en mama zijn. Daarom is zij vorig jaar juni buggy bootcamp begonnen. “Op deze manier werken ouders aan hun sportdoelen, maar betrekken wij de kinderen hier ook bij”.

De lessen zijn onder begeleiding: “Wij zorgen ervoor dat zij de oefeningen goed uitvoeren en zo kunnen de ouders echt de grenzen opzoeken”. Hierdoor combineren zij kracht met conditie. Omdat buggy bootcamp er is, zijn er volgens Saffira nog weinig redenen om niet te bewegen. “Door de bootcamp kan je als je geen oppas krijgt, toch aan jezelf werken”.

Ook voor kinderen

Tijdens de lessen worden de kinderen er dus ook bij betrokken. Zo worden er kinderliedjes gedraaid aan het begin en eind van de les en kunnen kinderen soms zelf ook meedoen. “Als je bijvoorbeeld squats doet, kan je je kindje elke keer een high five geven” zegt Saffira. “Je hebt quality time met je kinderen, maar je beweegt ook”.

Daarnaast zegt Saffira dat kinderen hier zelf ook wat van kunnen leren. “Een kind van een paar maanden oud vindt het geweldig om andere kindjes te zien. Die vinden het al leuk als ze een hoepeltje krijgen”. Dit gaat vooral om kinderen van 0 tot 4 jaar. Oudere kinderen mogen ook meedoen met bepaalde oefeningen.

Positieve reacties

Volgens Saffira komen positieve reacties op de lessen. “Ik vind het zelf ook leuk en dan hoop je dat anderen het ook leuk vinden”, zegt ze. Veel mensen geven aan buggy bootcamp fijn te vinden omdat zij dan hun kind mee kunnen nemen tijdens het sporten: “Ze vinden het fijn om het moment met hun kind te hebben”.

Ook vinden mensen het leuk dat de kinderen erbij worden betrokken. “Als je alleen moet sporten is het minder leuk”, zegt Saffira. Daarnaast geven veel mama’s aan energie te krijgen van de lessen. “Ondanks dat ze gebroken nachten hebben, kunnen zij de nachten beter aan kan”.

Uitbreiden

Saffira hoopt dat meer mensen buggy bootcamp leren kennen. “Ik weet hoe moeilijk het soms is om die stap te maken en veel moeders durven het zelf ook niet”. Daarnaast hoopt zij uit te breiden met zowel Welivehealthy, als met de buggy bootcamp. Haar volgende stap is om in het voorjaar bij lekker weer de lessen buiten te geven.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Onvoldoende leraren via zij-instroom in Almere door ‘oneerlijke concurrentie’

Het is Almere de afgelopen jaren niet gelukt om het beoogde aantal nieuwe zij-instromers op te leiden. Dit zijn mensen die vanuit een ander beroep besluiten het onderwijs in te gaan. Het doel in Almere was om in de afgelopen vier jaar 120 docenten via deze weg op te leiden, maar het zijn er 94 geworden, schrijven onderzoekers van KBA Nijmegen, Oberon en het Kohnstamm Instituut. Almere kreeg samen met […]

today6 februari 2024 1


0%