Nieuws

Almeerder krijgt fors hogere straf voor steekpartij en beroving

today31 augustus 2023 61

Achtergrond
share close

Voor betrokkenheid bij een beroving en een steekpartij is een 19-jarige Almeerder woensdag veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie, waarvan een jaar voorwaardelijk. 

Die straf is fors hoger dan het Openbaar Ministerie heeft geëist. Die kwam eerder uit op een jaar jeugddetentie, waarvan 145 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. De man had in dat geval niet terug gehoeven naar de cel. Met het vonnis van de rechtbank is dat wel het geval.

De rechtbank vindt dat de eis van het OM onvoldoende recht doet aan de ernstige feiten die hebben plaatsgevonden. De rechtbank vindt bewezen dat de Almeerder het slachtoffer meerdere keren heeft gestoken en hem vervolgens hulpeloos heeft achtergelaten met twee slagaderlijke bloedingen.

De beroving vond vorig jaar april plaats op het parkeerterrein bij cultuurcentrum De Glasbak in Almere Stad. Samen met drie vrienden had de Almeerder de auto waarin het slachtoffer zat omsingeld. Hij rukte een ketting van de nek van de man en stak hem vervolgens in zijn buik en borst. Het viertal vluchtte daarna weg. Door camerabeelden konden drie verdachten snel worden aangehouden. De hoofdverdachte werd drie weken later opgepakt.

De drie mededaders kregen ook celstraffen. Een kreeg 200 dagen jeugddetentie, een tweede kreeg 300 dagen cel, waarvan 195 voorwaardelijk met een werkstraf van 180 uur. De derde man kreeg 180 dagen cel waarvan 75 voorwaardelijk opgelegd. Die straffen komen wel overeen met wat het Openbaar Ministerie eerder had geëist.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

VVD over sluiten poortjes station: ‘Onbegrijpelijk dat problemen niet worden aangepakt’

De VVD-fractie in de Almeerse gemeenteraad vindt dat er opgetreden moet worden tegen overlastgevers op station Almere Centrum, in plaats van dat er poortjes gesloten worden. De partij noemt het “onbegrijpelijk dat de daadwerkelijke problemen onvoldoende worden aangepakt en Almeerders dus de dupe worden van overlastgevers” en heeft vragen gesteld aan het college. De ingangen van station Almere Centrum bij het busplatform zijn vanaf begin augustus buiten de spits afgesloten voor […]

today31 augustus 2023 15


0%