Nieuws

Almeerder Jorge stopt als docent voor rol in musical Frozen: ‘Onwijs veel zin in’

today18 maart 2024 9

Achtergrond
share close

Almeerder Jorge Verkroost stopt met al zijn werk om fulltime aan de slag te gaan als musicalacteur, hij speelt binnenkort de rol van Graaf van Wesselland in de nieuwe Disney musical Frozen. Dit na, volgens hem, drie spannende audities waaronder eentje voor een Amerikaanse delegatie van Disney. De musical gaat eind juni in première en Jorge laat weten er naar uit te kijken.

Graaf van Wesseland is volgens Jorge een komische rol. “Het is een gluiperig mannetje”, zegt hij. Afgelopen week heeft hij de rest van de cast ontmoet: “Dat was heel leuk”. Door de musical is hij momenteel druk bezig met het overdragen van zijn huidige werkzaamheden.

Opgeven werkzaamheden

Na zijn studie aan het conservatorium en HBO theater, ging Jorge door als acteur in bekende producties zoals Beauty & the Beast en Ciske de Rat. Naast het acteren werd hij ook docent, artiest en producent van diverse theatershows in Almere, waaronder A Wonderful Christmas Time 1.

De afgelopen zes jaar lag zijn focus alleen op lesgeven. Hij was, naast zijn werkzaamheden als docent, artiest en producent, koordirigent bij ‘Poldertranen’ en zangcoach bij Subsub. Daarnaast gaf hij ook privélessen aan huis. Nu hij het acteren dus weer oppakt, heeft hij hier geen tijd meer voor. “Iedereen reageerde wel heel positief, ze willen allemaal komen kijken. Ze vonden het aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant gunnen zij het mij.”

Auditie en repetitie

“Ik werd vorig jaar benaderd door hofd Casting van Stage Entertainment of ik auditie wilde doen voor Frozen. Toen dacht ik: ‘Ik moet dan alles stopzetten, want ik kan dat niet combineren met mijn huidige werkzaamheden.’ Desondanks heb ik er wel onwijs veel zin in,” vertelt Jorge.

Sinds vorig jaar is Jorge dan ook druk bezig geweest met de audities. De eerste ronde vond namelijk al plaats in september 2023. “Ik ging er open in, het leek me hartstikke leuk,” vertelt hij. Toen kreeg hij te horen dat hij door was naar de tweede ronde: “Dat was gaaf, maar ook spannend. Je weet dat je iets kunt en je oefent heel vaak, maar een auditie is een momentopname. Je moet het op dat moment laten zien, dat blijft spannend.”

Om het nog spannender te maken, waren de Amerikaanse regisseurs van Disney ook aanwezig bij de alle rondes. “Die ken je minder goed. Als de Amerikaanse regisseur denkt van niet, dan word je het niet,” zegt Jorge lachend. Uiteindelijk is Jorge wel gekozen in december: “Ik kijk ernaar uit om te beginnen.”

Spektakel

Vanaf 16 april gaat hij dan eindelijk samen met de cast beginnen met repeteren. Vanaf 31 mei beginnen de try-outs, die een week duren. “Hier kijken ze of het net zo perfect is als op Broadway.” Op dit moment kan de musical nog veranderen. Op 9 juni is de officiële première en vanaf dan wordt de musical acht keer per week gespeeld.

Volgens Jorge is de musical een echt spektakel. “Er zitten echt spannende momenten in”, zegt hij. Daarom kan hij het niet vergelijken met andere musicals die hij al heeft gespeeld.”Het is heel anders dan Ciske de Rat, dat is een hele serieuze rol, veel emotioneler”.

Ook vindt hij het niet te vergelijken met de andere Disneymusical Beauty & the beast. “Deze heb ik het vaakst gespeeld, maar het is ook niet te vergelijken met een productie zoals 101 dalmatiërs. Het leuke aan het vak is dat je elke keer een andere rol hebt, telkens een andere uitdaging”.

Toekomst

Of Jorge na de musical weer zijn werkzaamheden als docent oppakt weet hij nog niet. Het is bovendien ook niet zeker hoe lang de musical duurt. “Ik weet niet hoe het na de musical loopt. Ze willen de musical zo lang mogelijk laten spelen”.

Daarom ziet hij dit als een nieuw begin: “Ik wil weer de uitvoerende kant op. Als er na Frozen een nieuwe musical komt, wil ik daar wel in spelen. Ik kan wel weer aan werk komen, maar het uitvoerende vak staat op één”, zegt hij.

Foto: William Rutten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Esmée werd gedrogeerd tijdens Koningsdag

”Ik was heel bang en ik moest de hele tijd overgegeven. De volgende ochtend wist ik niet eens meer hoe ik was thuisgekomen.” De Almeerse Esmée Aarts vertelt over Koningsdag vorig jaar toen ze werd gedrogeerd tijdens het uitgaan. Ze heeft naar aanleiding van haar ervaring een documentaire gemaakt. Die gaat donderdagavond in première in Kinepolis Almere. “Ik was samen met vrienden en het was de hele avond super gezellig”, […]

today18 maart 2024 31 1


0%