Nieuws

Alex Pastoor over stoppen bij Almere City FC: ‘Uiteindelijk eet het voetbal mij op’

today19 april 2024 5

Achtergrond
share close

Trainer Alex Pastoor van Almere City FC heeft zich voorgenomen om na dit seizoen even een stap terug te doen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De 57-jarige oefenmeester denkt nog niet aan stoppen, maar wil in de komende maanden zijn rust pakken en onderzoeken hoe hij op een andere manier van voetbal kan genieten. 

Deze week werd bekend dat Pastoor komende zomer zijn aflopende verbintenis bij Almere City niet zal gaan verlengen. Donderdagmiddag reageerde Pastoor voor het eerst op camera op zijn naderende vertrek bij de club, met wie hij vorig jaar promoveerde naar de eredivisie: “Ik wil het liefst gewoon even een stap terug doen: omdat als ik ergens aan begin, dan doe ik het dermate intensief, dat ik de opdracht die ik heb opvreet… maar uiteindelijk eet het voetbal mij ook op!”

Clubleiding was vorig jaar al op de hoogte van keuze

Pastoor heeft zijn keuze om te stoppen bij Almere City al vorig jaar oktober aan de clubleiding bekendgemaakt. Deze mededeling heeft hij vervolgens geformaliseerd in december. Er is toen binnen de club voor gekozen om zijn beslissing pas aan het einde van het lopende seizoen (in de week van de bekerfinale) wereldkundig te maken.

Begin januari van dit jaar werd er tijdens de nieuwjaarsreceptie gecommuniceerd dat Pastoor nog geen keuze had gemaakt over zijn toekomst en zijn definitieve beslissing pas naar het einde van het seizoen wilde tillen.

Blijven werken

Pastoor wil na dit seizoen dus even zijn rust pakken en misschien ook wel ander werk gaan doen: “Ik kan natuurlijk niet stil gaan zitten, daar ben ik het type niet naar. Ik zal en ik moet gaan werken, want mijn pensioen is volgens mij niet zo heel geweldig. Ik wil ook werken: alleen als ik ervoor kan kiezen om een bepaalde periode niet full-time als voetbaltrainer bezig te zijn, dan past mij dit op dit moment het beste.”

Pastoor houdt wel een slag om de arm wat betreft zijn keuze om even niet actief te zijn als hoofdcoach in het betaald voetbal: “Als er iets komt op sportief of financieel niveau, dat dermate is wat ik nog nog nooit heb meegemaakt, dan is dat wel iets dat ik moet overwegen. Dan moet ik datgene wat ik heb, maar even opschorten. Maar in mijn hart stop ik gewoon liever heel eventjes met het 24 uur per dag dit doen. Volgens mij zijn er genoeg andere dingen die ik kan, maar misschien kom ik er na vijf maanden wel achter: nou dit is het toch niet en dan meld ik mij weer”.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Politie doet onderzoek en zoekt beelden na vondst lichaam in het water

Het onderzoeksteam van de politie is op zoek naar beelden die zijn gemaakt in de omgeving van de Papaverstraat/Beursjeskruidstraat. Dit naar aanleiding van een incident waarbij een overleden persoon zaterdag 13 april rond 15.15 uur in het water nabij de Papaverstraat werd aangetroffen. Het gaat om beelden die zijn vastgelegd tussen woensdag 10 april 00.00 uur ‘s nachts en 07.00 uur ‘s ochtends. De politie voert momenteel een onderzoek uit en […]

today18 april 2024 2


0%