Nieuws

Afval niet goed gescheiden? Je riskeert nu in Almere 100 euro boete

today15 februari 2024 13

Achtergrond
share close

De gemeente wil dat Almeerders minder fouten maken bij het scheiden van hun afval. Daarom gaat ze hierop strenger controleren en extra adviseren. Als dat niet helpt, wil de gemeente boetes uitdelen wanneer het scheiden niet verbetert. Afvalcontroleurs voeren de controles uit. Zij lopen voor de vuilniswagen uit en controleren het gft in de containers.

“In te veel gft-containers in Almere zit afval wat er niet in thuishoort, zoals plastic zakken, glas, vuilniszakken en luiers.” Volgens de gemeente is dit zó veel, dat de gemeente het ingezamelde gft nog een keer extra moet laten controleren en opschonen voordat het naar een gft-verwerker kan.

Afgekeurd gft wordt verbrand. “Dat is slecht voor het milieu en kost extra geld”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “We hebben daarom ook de medewerking nodig van Almeerders die minder bezig zijn met goed afval scheiden. Effectiever controleren kan daarbij helpen.”

Afvalcontroleurs lopen tijdens de controles voor de vuilniswagen uit en bekijken het gft in de containers. “Als blijkt dat er afval in de container zit dat er niet in thuishoort, hangen zij als waarschuwing een gele kaart aan de container.

“Om te voorkomen dat het verkeerde afval in de vuilniswagen terechtkomt, leegt de gemeente de container niet.” Almeerders moeten volgens de gemeente zelf het verkeerde afval eruit halen en de gft-container opnieuw aanbieden. Bij een tweede fout wordt de gele kaart vervangen door een rode kaart. “Er volgt dan mogelijk een boete van 100 euro.”

Handhavers nemen contact op met de bewoners van het huis waar de container hoort. Inwoners worden per brief geïnformeerd als de controles in hun wijk beginnen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Verkeersboetes in 2024: dit kosten de overtredingen als je in Almere de fout in gaat

De tarieven voor verkeersboetes zijn dit jaar wederom gestegen. Het CJIB incasseert voor vrijwel alle verkeersboetes in 2024 tien procent meer dan vorig jaar het geval was. Als je het gas intrapt terwijl je op de Hogering rijdt, dan is de kans op een boete groot. Maar ook in andere delen van Almere staan ze klaar om te bekeuren voor verschillende overtredingen. Zoals in het hele land het geval is, […]

today15 februari 2024 19


0%