Nieuws

Zorgverlener Triade Vitree leed vorig jaar bijna 11 miljoen euro verlies

today4 juli 2023 27

Achtergrond
share close

Stichting Triade Vitree leed vorig jaar een verlies van 10,7 miljoen euro. Dat staat in het jaarverslag van de stichting over het jaar 2022. Het verlies is flink meer dan het jaar daarvoor, toen de jeugdzorgverlener 2,9 miljoen euro verlies leed. De financiële situatie heeft waarschijnlijk geen directe gevolgen voor de zorgverlening, maar er zijn wel forse maatregelen nodig om financieel gezond te worden.

Triade Vitree levert jeugdzorg in opdracht van alle gemeenten in Flevoland, dus ook van de gemeente Almere. Volgens het jaarverslag komt de toename in uitgaven onder meer door gestegen personeelskosten. Door het arbeidstekort moet de stichting meer extern personeel inhuren. Dat kostte ze dit jaar bijna 8,5 miljoen euro extra. Door opnieuw te kijken naar de manier waarop personeel wordt ingezet, wil Triade Vitree de personeelskosten nu lager uit laten vallen. Eind vorig jaar kondigde de stichting al andere maatregelen aan om uit de financiële problemen te komen.

Het elektronische cliëntendossier
Daarnaast zijn er volgens de zorgverlener problemen ontstaan met het nieuwe elektronische cliëntendossier. Hierdoor was er onvoldoende inzicht in welke zorg er was uitgevoerd, waardoor declaraties achterliepen. Volgens het jaarverslag zijn de problemen met het elektronisch dossier nu opgelost, maar het is onduidelijk of de misgelopen declaraties alsnog kunnen worden ingediend. Triade Vitree is zelf nog niet bereikbaar voor commentaar.

De organisatie verkeert al langer in financieel zwaar weer. Vorige zomer werd duidelijk dat het spaarpotje van de zorgverlener op raakt, omdat er al jaren meer geld wordt uitgegeven dan dat er wordt verdiend. Eind vorig jaar kwam er een herstelplan. Door het verkopen van vastgoed en een hogere bijdrage van gemeenten moeten de problemen vanaf volgend jaar worden opgelost. Op dit moment ligt er een plan bij de zes gemeenten in de provincie, maar dat wordt geheim gehouden.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Energiefixers langs de deuren in Almere om armoede aan te pakken

Vijfduizend huishoudens in Almere krijgen een energiefixer aan de deur. Deze fixer geeft Almeerders tips om energie te besparen en treft waar nodig direct besparende maatregelen. Deze maatregelen zijn gratis voor de inwoners en leveren volgens de gemeente bij de huidige energieprijzen al snel een besparing van enkele tientjes tot wel honderden euro’s per jaar op. Yvonne van Ommeren uit de Almeerse Stedenwijk heeft al bezoek gehad van een fixer […]

today4 juli 2023 18


0%