Nieuws

Yvonne Hondema wordt de nieuwe politiechef van Midden-Nederland

today20 december 2023 5

Achtergrond
share close

Yvonne Hondema wordt de nieuwe korpschef van de Eenheid Midden-Nederland. Zij wordt per 1 februari 2024 voorgedragen voor de functie. Hondema zal Martin Sitalsing opvolgen, die politiechef in Noord-Nederland is geworden.

Hondema geeft aan dat het voelt als thuiskomen bij de politie. Zij werkte eerder namelijk ook al voor de eenheid Midden-Nederland in Utrecht.

Samenwerking is essentieel

Hondema heeft dus al eerder bij de politie Midden-Nederland gewerkt, maar woont er zelf ook. Ze zegt dat er binnen dit gebied vooral veel uitdagingen liggen op het gebied van veiligheid. “Georganiseerde ondermijnende criminaliteit en cybercriminaliteit zijn belangrijke veiligheidsthema’s binnen de eenheid”. Zij vindt samenwerking dan ook essentieel om dit probleem aan te pakken.

Hondema hecht daarom veel waarde aan verbindingen met inwoners van haar gebied en haar collega’s. Zo hoopt zij het vertrouwen van inwoners in de politie te verbeteren wanneer de beveiliging zichtbaarder wordt. Ook vindt zij het belangrijk dat collega’s zich welkom voelen en het uiterste uit zich durven te halen.

Ervaring

Hiervoor werkte de nieuwe chef als sectorhoofd van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking (DROS) en als hoofd van de divisie Bewaken en Beveiligen. Ook werkte zij bij de eenheid Rotterdam, als plaatsvervangend politiechef en hoofd Operations.

Nu gaat Hondema dus weer aan de slag als politiechef. Ze geeft in een persbericht aan daar veel zin in te hebben: “Ik kijk er ontzettend naar uit om als politiechef aan de slag te gaan en samen met collega’s, bestuurders, het Openbaar Ministerie en andere bondgenoten Midden-Nederland veiliger te maken”. Ook verschillende collega’s geven aan enthousiast te zijn over haar terugkomst.

De politie Eenheid Midden-Nederland is actief in Flevoland, Utrecht en ‘t Gooi.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Kunstwerk geplaatst in Buiten: ‘verbinding tussen toen en nu’

In Almere Buiten is afgelopen zaterdag een nieuw kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk ‘Ode aan de Ganzen’ is gemaakt door kunstenaar Jonneke Kodde op initiatief van Stichting bewonersplatform Sieradenbuurt. Volgens Ingrid Maste van de stichting symboliseert het kunstwerk de verbinding tussen achtduizend jaar voor Christus en nu. Volgens haar komt dat omdat het kunstwerk staat in het voedselbos in de Sieradenbuurt. “Er staan allerlei gewassen die ons voedsel geven. Dat was […]

today20 december 2023 7


0%