Nieuws

WOZ-waarde in Almere met ruim 17 procent omhoog naar 363.000 euro gemiddeld

today14 juli 2023 68

Achtergrond
share close

Een huis kost in Almere gemiddeld 363.000 euro, dat is ruim 17 procent meer dan in 2022. De WOZ-waarde stijgt overal in Nederland, maar in Almere ligt het gemiddelde net wat hoger dan de landelijke stijging van 16,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Lelystad heeft dit jaar de grootste stijging van de WOZ-waarde in heel Nederland met 26 procent. Flevoland is van alle Nederlandse provincies procentueel gezien de sterkste stijger.  De woningwaarde in de provincie ligt wel lager dan het landelijk gemiddelde. Een gemiddeld Flevolands huis staat voor 348.000 euro in de boeken.

Gemeenten gebruiken de WOZ-waarde onder andere om te bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting (ozb) huizenbezitters moeten betalen. Die belasting stijgt niet altijd even hard mee met de WOZ-waarde, want de ozb is een percentage van die vastgestelde waarde dat gemeenten zelf mogen aanpassen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Een goed humeur,en ik ga lekker zwemmen met mijn beste vrienden,en een borrel erbij wij zijn met het Strand festival Zand van de partij.Alleen de kaarten nog winnen dan kan het feest beginnen!!

today13 juli 2023


0%