Nieuws

Wintersluiting Oostvaardersplassen van gestart

today8 januari 2024 2

Achtergrond
share close

De wintersluiting gaat vanaf deze maandag in delen van de Oostvaardersplassen van start. Het gaat om de gebieden het Kotterbos en het Oostvaardersbos aan de Almeerse kant en de Driehoek bij Lelystad. Tijdens de jaarlijkse wintersluiting wordt er ruimte gemaakt voor beheer en rust voor de grote grazers.

Het noorden van het Oostvaardersbos en het oostelijk deel van het Kotterbos worden afgesloten. De herten brengen in de winter in deze gebieden hun tijd door in rust.

Wandelaars kunnen nog wel terecht in het gebied, want het westelijk deel van het Kotterbos, tussen de Buitenring en Natuurboulevard, blijft wel geopend. Hetzelfde geldt voor de omgeving rondom het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, ten zuiden van Hugo de Vriesweg.

Natuurbelevingcentrum

Ten tijde van de wintersluitingen, sluit ook Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders de deuren voor bezoekers. Wel blijft de horeca geopend tot en met zondag 14 januari.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gewonde bij steekpartij busplein in Stad

Bij een steekincident op het busplein bij station Almere Centrum is zondagavond rond 18:30 uur iemand gewond geraakt. Volgens de politie is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Nadere details zijn niet bekendgemaakt. De recherche doet onderzoek en heeft de omgeving van de zaak Fresh to Go, waar het incident heeft plaatsgevonden, afgezet. Een woordvoerder van de politie zegt dat er nog niemand is aangehouden.

today8 januari 2024 2


0%