Nieuws

Winter Pride in Almere om LHBTI+-gemeenschap te vieren

today2 november 2023 9

Achtergrond
share close

Almere staat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november in het teken van de Winter Pride om de inclusiviteit voor de LHBTI+-gemeenschap in Almere te laten zien. Het festival is er ook om discriminatie en het geweld tegen deze groep mensen tegen te gaan. De editie van dit jaar heeft als thema ‘Samen Verbonden’.

Rondom de Pride worden verschillende evenementen georganiseerd. Zo is er onder andere een Winter Pride Party in Poppodium de Meester op vrijdagavond. Ook op de zaterdag is er een programma met activiteiten voor alle leeftijden. Daar kunnen bezoekers bijvoorbeeld een gratis workshop volgen waarin ze leren omgaan met online discriminatie. Influencer Bappie Kortram komt langs om tips te geven.

Regenbooggesprekken
Verder is er nog de mogelijkheid om deel te nemen aan zogeheten ‘regenbooggesprekken‘ in Museum M. Eén van de organisatoren van de pride, Claire Slingerland, vindt het erg belangrijk dat het gesprek plaatsvindt: “Er wordt heel vaak óver LHBTI+-personen gesproken, maar weinig mét hen. Dus ga eens in gesprek en zoek die verbinding.”

Daarnaast is er een queer danspaleis in Casa Casla. Daar zijn alle mensen die van dansen houden van harte welkom.

De Pride wordt op zondag afgesloten met een voorleessesie in de Nieuwe Bibliotheek door Drag Queen Nutella Versace en een walk waar Nutella Versace ook loopt. Daarna zijn er nog toespraken om vervolgens een feestje te vieren in Cafe 2 aan het Stadhuisplein.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Treft storm Ciarán ook Almere?

Boven de Atlantische Oceaan ten westen van Bretagne is storm Ciarán zich aan het ontwikkelen de komende uren. Morgen krijgt Almere daar ook een staartje van mee, maar wordt het echt zo heftig bij ons? De noordwestkust van Frankrijk krijgt vannacht met zeer veel wind te maken. Mogelijk staat daar enige tijd een windkracht 11 tot 12 met windstoten boven de 150 km/u. Het windveld trekt in de loop van […]

today2 november 2023 3 1


0%