Nieuws

Wethouder Veeningen tevreden over dienstreis naar Japan

today24 mei 2023 14

Achtergrond
share close

Wethouder Maaike Veeningen van de gemeente Almere is terug van de eerste dienstreis buiten Europa sinds corona. Ze bezocht de steden Osaka en Tokio om in gesprek te gaan met Japanse bedrijven die ook in Almere gevestigd zijn. Die bedrijven zijn gezamenlijk de grootste buitenlandse werkgever in Almere. 

Veeningen sprak onder meer met Yanmar, één van de grootste werkgevers van Almere, en hoofdsponsor van Almere City FC. “Er speelden veel zaken die we echt met elkaar wilden bespreken, helemaal na zo’n lange periode. Mijn agenda zat dus propvol tijdens de reis.”

Reis kostte bijna 11.000 euro
Veeningen is tevreden over de trip naar Azië, die eigenlijk drie jaar geleden op de planning stond. De reis kostte bijna 11.000 euro. “Een aantal bedrijven denkt namelijk na over uitbreiding in de stad. Ik kan er nog niet al teveel over zeggen, maar ik verwacht zeker dat het tot resultaten gaat leiden. En dat is mooi voor de relatie, maar ook voor de stad zelf.”

Het college komt uiterlijk 30 juni met een dienstverslag over de reis. Daarna heeft de gemeenteraad van Almere de mogelijkheid om vragen te stellen over de reis en de behaalde resultaten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Aanhoudingen in Almere voor illegale tv-dienst met 10.000 zenders

Eén of meerdere Almeerders zijn dinsdag aangehouden vanwege betrokkenheid bij het verkopen van een illegale tv-dienst. Met een kastje en een abonnement konden mensen voor 10 euro per maand illegaal films en series kijken van verschillende streamingsdiensten en 10.000 tv-zenders. De woningen van de verdachten en meerdere bedrijfspanden zijn doorzocht.Op de Vlaardingenstraat bij Electrostore 24 in Almere zijn dinsdagmiddag vrachtwagens volgeladen met in beslag genomen goederen. Bij de goederen zaten […]

today24 mei 2023 17 1


0%