Nieuws

Werkzaamheden aan asfalt op aantal locaties in Almere

today12 oktober 2023 6

Achtergrond
share close

De gemeente Almere gaat in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober op verschillende locaties in de stad werkzaamheden aan het asfalt uitvoeren. Dat gebeurt op de Buitenhoutsedreef, de Hollandsedreef, de Hagevoortdreef, een deel van de Grote Vaartweg en het fietspad dat er langs loopt. Dit zijn de afsluitingen of omleidingen die er zijn.

Buitenhoutsedreef
Tussen de rotonde Trekweg/Duwweg en de rotonde Passiebloemweg werkt de gemeente aan de Buitenhoutsedreef. Deze werkzaamheden beginnen donderdag 12 oktober vanaf 20.00 en duren tot 6.00 op vrijdag 13 oktober. De weg wordt afgesloten tussen deze twee rotondes.

Hollandsedreef
De herstelwerkzaamheden aan het asfalt op de Hollandsedreef zijn bij de eerste brug, de Greshoffbrug, vanaf Stedendreef/Havendreef. In de avond maakt de gemeente met een machine waarmee het asfalt flink wordt bewerkt, een frees, het asfalt los. Dit kan voor geluidsoverlast zorgen. Daarna wordt er geasfalteerd. Deze werkzaamheden beginnen op de donderdag vanaf 21.00 uur tot 6.00 op vrijdag 13 oktober. De dreef wordt afgesloten tussen de Stedendreef/Havendreef en de rotonde Bartokweg.

Hagevoortdreef
Het asfalt herstelt de gemeente hier op de helft van de Hagevoortdreef ter hoogte van de Ballerinapoort. Deze werkzaamheden zijn vanaf donderdag 20.00 tot vrijdag 13 oktober om 06:00. Er is een afsluiting tussen de rotondes van de Fruitweg en Danslaan.

Grote Vaartweg
Op de rechterrijstrook van de Grote Vaartweg tussen de Gordingweg en de Damsluisweg/Groenekadeweg is de gemeente aan het werk met herstelwerkzaamheden aan het asfalt. Deze werkzaamheden beginnen op donderdag 12 oktober vanaf 19.00 tot 6.00 uur op vrijdag 13 oktober. Alleen de rechterrijstrook wordt afgesloten.

Fietspad langs Grote Vaartweg
Het fietspad langs de Grote Vaartweg krijgt ook nieuw asfalt. Die werkzaamheden zijn vanaf de Draaibrugweg en richting Bolderweg. Het asfalteren begint op de donderdag 12 oktober 19.00 uur en duren tot 6.00 op vrijdag 13 oktober 2023. Maar de voorbereidende werkzaamheden begonnen al op maandag 9 oktober.

Meer werkzaamheden
Na deze werkzaamheden aan het asfalt, zullen er vanaf maandag 16 oktober nog drie plekken zijn waar de gemeente het asfalt gaat aanpakken. Dat zal op het Spoorbaanpad in Almere Poort, de busbaan bij de Damsluisweg en de Merelweg in Almere Haven zijn.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Appartementencomplex Highnote feestelijk geopend

Het appartementencomplex Highnote in het centrum van Almere is woensdag feestelijk geopend. In Highnote zijn 157 appartementen gebouwd, waaronder 66 zogenoemde friendswoningen. Friendswoningen zijn vernoemd naar de populaire Amerikaanse tv-serie uit de jaren ’90. Het gaat om huurappartementen met twee slaapkamers, twee badkamers, een gezamenlijke woonruimte en keuken. Het idee was dat je er kan samenwonen met bijvoorbeeld een medestudent, vriend, zus of broer. De woontoren staat tussen het politiebureau en De […]

today12 oktober 2023 7


0%