Nieuws

Weggeefwinkeltje in Muziekwijk: ‘Wij wilden wat voor de mensen doen’

today28 maart 2024 8

Achtergrond
share close

Martha is samen met haar vriendin Wendy een weggeefkast gestart in Muziekwijk. Hier kunnen mensen gratis artikelen meenemen. Het assortiment bestaat uit menstruatieproducten, maar ook huishoudartikelen en koffiesets. “Als je iets ziet en je wil het meenemen, mag dat”.

De kast bevindt zich in buurtcentrum De Bazuin in Muziekwijk. Ze zijn geopend op maandag en woensdag van 11:00 uur tot 13:00 uur. “Het begint nu eindelijk een beetje te lopen”, laat Martha weten.

Groot assortiment

Via De Schoor krijgen Wendy en Martha gratis menstruatieproducten, waaronder maandverband en tampons. Daarnaast ontvangen zij andere artikelen als donaties van mensen die iets kwijt willen. “Soms krijg ik een berichtje dat iemand een hele tas heeft, maar die mogen ze alleen op maandag of woensdag brengen”, zegt ze lachend.

Naast de beschikbare artikelen maken de dames ook zelf stukjes. Zo hadden ze voor Pasen ook stukjes samengesteld. “Gisteren was de helft al opgehaald, maar sinds vanochtend ben ik er helemaal van verlost”. In de kast zijn ook cadeautjes voor kinderfeestjes te vinden.

De algemene regel is dat iemand maar één of twee artikelen gratis mag meenemen. “Maar als je bijvoorbeeld een koffiekan met een setje hebt, dan mag natuurlijk alles mee”, legt Martha uit. Reserveren is niet mogelijk: “Daar word je niet goed van”.

IKEA kast

Volgens Martha was er twee jaar geleden ook een winkeltje. “Maar daar is toen een keuken van gemaakt, dus het winkeltje was binnen een week weg”. Hoewel het winkeltje wel naar een ander buurthuis is verhuisd, vond Martha het jammer dat De Bazuin er geen meer had.

“Samen met de bazin van het buurthuis hadden wij het over een nieuw winkeltje. We mochten beginnen met een grote IKEA kast”. Hoewel het dan niet zo groot is als voorheen, is Martha hier al blij mee: “Wij wilden wat voor de mensen doen”.

Sinds deze week begint het dus ook goed te lopen en zijn ze nog niet van plan binnenkort te stoppen. “Ik word 74 en ik wil nog wel even doorgaan. Mijn benen en knieën willen niet lekker, maar mijn ogen, oren en geheugen werken nog goed. Wendy is nog jonger, dus wij kunnen zeker nog even doorgaan”.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Futuregroep wil schouders eronder zetten: ‘Kijk over partijbelang heen’

“Politici, denk niet alleen aan je eigen partij, maar kijk naar verbinding”, die oproep doet Gerard Boekhoff namens de Futuregroep in het tv-programma Politiek op 1. De Futuregroep heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad waarin zorgen worden geuit over de instabiele situatie in de politiek. Bij de Futuregroep zijn onder andere woningbouwcorporaties, de politie, De Schoor, De Zorggroep en andere grote Almeerse organisaties betrokken. De directeuren van deze elf […]

today28 maart 2024 6


0%