Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in Almere

today23 juni 2023 70

Achtergrond
share close

Speuren naar een schatkist, naar een Keti Koti viering voor kinderen, kijken bij het NK suppen of een workshopfotografie volgen? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend.

1. Speurtocht 

Wanneer: Donderdag 22 juni

Waar: Stadslandgoed de Kemphaan

Entree: €3,00

Op het stadslandgoed de Kemphaan kan je donderdag aan de hand van een plattegrond speuren naar een schatkist. Tijdens de speurtocht krijg je een aantal opdrachten. Door die goed te beantwoorden ontstaat een getallenreeks waarmee je het cijferslot van de schatkist kan openen.

2. Keti Koti viering voor kinderen

Wanneer: Zaterdag 24 juni van 10:30 tot 16:30 uur

Waar: De Nieuwe Bibliotheek Stad

Entree: Bepaalde activiteiten zijn gratis, andere €2,00

Op zaterdag 1 juli, Keti Koti, wordt herdacht en gevierd dat 150 jaar geleden de slavernij werd afgeschaft. Op 24 juni organiseert De Nieuwe Bibliotheek allerlei activiteiten voor kinderen. Er zijn lezingen, voorstellingen, workshops en je kunt luisteren naar storytelling over het slavernijverleden. Bepaalde activiteiten zijn gratis en sommige zijn €2,00. Bekijk hier alle activiteiten.

3. NK Suppen

Wanneer: Zaterdag 24 juni van 09:00 tot 16:30 uur en zondag 25 juni van 10:30 tot 14:30 uur

Waar: Zaterdag: Esplanade. Zondag: Noorderplassen

Entree: Gratis

Het Nationaal Kampioenschap Suppen 2023 wordt dit jaar weer in Almere gehouden. Suppen, stand up paddle boarden, is de nieuwe watersporttrend in Nederland. Op zaterdag 24 juni zal de Technical race en Sprintrace plaatsvinden op het Weerwater. Op zondag 25 juni vindt de long distance plaats op de Noorderplassen.

4. Fotografieworkshop 

Wanneer: Zondag 25 juni van 13:00 tot 15:30 uur

Waar: Stadslandgoed De Kemphaan

Entree: €15,00

Fotograaf Erwin Budding organiseert een reeks van fotografieworkshops. De tweede vindt zondag plaats. Tijdens deze workshop leer je close-up fotograferen. De foto’s worden gemaakt met de mobiele telefoon, dus iedereen kan meedoen. Let op: de workshop is uitverkocht. In september is er weer een nieuwe fotografieworkshop.

Bekijk hier wat er nog meer te doen is dit weekend.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Dit is een test om te testen of de aanmeldingen nog binnen komen

today23 juni 2023 2


0%