Nieuws

Waar kun je herdenken op 4 mei in Almere?

today3 mei 2024 4

Achtergrond
share close

Ieder jaar staan we tijdens de herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van oorlog. We zijn dan met zijn allen om 20.00 uur twee minuten stil. Ook in Almere zijn er aankomende zaterdag verschillende herdenkingsplechtigheden waar je bij kunt zijn.

De Dolfijn in Almere Haven

De officiële dodenherdenking vindt plaats bij het monument De Dolfijn aan de Marktgracht in Haven. De burgemeester geeft, zoals elk jaar, een toespraak. Ook vertellen de Almeerse Erfgoeddragers het verhaal van de bemanning van het vliegtuigwrak Short Stirling.

Ook worden er verhalen verteld. Zoals het verhaal van Jenny Lippens, die tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 in Zeeland verbleef. Om 18.30 uur wordt er verzameld bij de Goede Rede. Om 19.05 uur vertrekt een stille tocht over de Marktgracht richting het monument.

Deze herdenking is ook live te volgen via 1Almere, en via deze link.

Voor kinderen, door kinderen, in het Bos der Onverzettelijken

Deze dodenherdenking vindt plaats bij de Anne Frankboom. De boom is gegroeid uit de ent van de originele boom, die in de tuin stond van het onderduikadres van Anne Frank in Amsterdam.

Bij de herdenking ‘voor kinderen, door kinderen’ zijn scholieren van verschillende basisscholen in Almere aanwezig. Ze lezen zelfgemaakte gedichten voor en verzorgen de zang tijdens de herdenking. De herdenking wordt afgesloten met twee minuten stilte en een kranslegging.

De kinderherdenking begint om 16.00 uur in het Bos der Onverzettelijken op het herdenkingsveld. Ook ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn welkom.

Herdenkingsconcert Almere 2024

Na de dodenherdenking begint om 21.00 uur een herdenkingsconcert in theater Corrosia, in Haven. Het thema is ‘Liefde verbindt’. Te zien en te horen zij onder meer de Brassband Almere o.l.v. Rolf Hoogenberg, Nick Teunissen en Ludo de Goeje, Melany Sharon, wereldkoor El Mishito met de band ELMO en 34 leerlingen van Theaterschool Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Papegaai Mango vermist na stukje vliegen: ‘Ik ben intens verdrietig’

De groenvleugel ara genaamd Mango is vermist, dit deelt de eigenares van de vogel op sociale media. Mango is tijdens het vliegen niet meer teruggekomen en is nu al twee dagen zoek. De eigenares is druk op zoek, maar tot nu toe zonder succes. “Jullie zijn mijn laatste redmiddel om hem te vinden”, vertelt ze op Facebook. Mango is voor het laatst gezien aan de Bolderweg in Almere Buiten. Hij […]

today3 mei 2024 1


0%