Nieuws

VVD wil weten hoe festivals en evenementen kunnen meegroeien met de stad

today1 mei 2024 2

Achtergrond
share close

Moeten stadsfeesten zoals Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op een andere locatie gegeven worden? Dat is de vraag van de Almeerse VVD aan het college. Tijdens Koningsnacht werd de Grote Markt afgesloten omdat het te vol zou zijn. De VVD wil weten of er een mogelijkheid is om festivals en evenementen mee te laten groeien met de groei van Almere. 

De partij vraagt zich als eerste af hoe het kan dat Koningsnacht al voor het einde van de programmering ‘vol’ zat en of er rekening is gehouden met het feit dat er meer bezoekers zouden komen dan vermeld stond in de vergunningaanvraag. Ook noemt de partij het Bevrijdingsfestival Flevoland, dat heeft laten weten dat de Esplanade te klein wordt en in de toekomst niet meer geschikt zou zijn.

Daarnaast vraagt de partij zich af wat er nog meer nodig zou zijn om ervoor te zorgen dat evenementen en festivals in de toekomst kunnen blijven groeien (bijvoorbeeld met een groter aantal bezoekers), maar wel behapbaar en betaalbaar blijven.

Wel benadrukken de liberalen dat zij blij zijn met het feit dat evenementen en festivals in Almere steeds beter bezocht worden, maar het jammer vindt dat hierdoor bepaalde locaties (tijdelijk) worden afgezet. Ook zou het voor evenementenorganisatoren steeds lastiger worden om, vanwege de drukte, aan alle (veiligheids)eisen en regels te voldoen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

De Nieuwe Bibliotheek in Buiten gaat weer open

De Nieuwe Bibliotheek in Almere Buiten opent opnieuw haar deuren. Vanaf maandag 6 mei om 10.00 uur wordt de tijdelijke vestiging op het Keerkringplein 18 geopend. De bibliotheek zal ongeveer een jaar op deze locatie blijven. Om de heropening te vieren, staat de openingsweek in het teken van feest. Gedurende de hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een feestelijke opening, voorleessessies en de mogelijkheid om je eigen kleine […]

today30 april 2024 1


0%