Nieuws

Vrouwen Triatlon Vereniging Almere winnen in Enschede

today16 mei 2023 8

Achtergrond
share close

Titelverdediger TV Almere is het Eredivisie Triathlon seizoen goed gestart. In de Team Time Trial in Enschede bleven de Almeerse dames Hellas uit Utrecht 19 seconden voor.   

In de openingswedstrijd van het seizoen in Enschede legden de teams een teamtijdrit over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen af. Bij de vrouwen werd een strijd verwacht tussen TVA en Kijani, maar Kijani ging tijdens het zwemmen de fout in door twee banen te veel te zwemmen.

TV Almere en Hellas waren tijdens het zwemmen aan elkaar gewaagd en ook op de fiets waren de teams vrijwel in evenwicht. Pas tijdens het lopen namen de jongere atletes van Almere, met Willemijn Fuite, Romy Spoelder, Silke de Wolde en Tamar Veltman afstand van Hellas. Kijani wist daar achter nog wel de derde plek te veilig te stellen.

Kijani werd in Enschede op het verkeerde been gezet door een banenteller. Kijani-coach Gonny Rosendaal tekende na afloop protest aan, maar dat werd afgewezen omdat volgens de reglementen ieder team zelf verantwoordelijk is om het juiste aantal banen/ronden af te leggen.

(bron: teamcompetities.nl en Tim Buitenhuis / Pridex Media)

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Woningcorporatie wil huurster die in cel zit uit woning hebben

De Almeerse Alliantie wil een 51-jarige vrouw uit haar woning aan de Cellostraat in Almere zetten. Ze zit sinds juli 2022 in de cel en zou voor die tijd veel overlast hebben veroorzaakt. De woningcorporatie eiste maandag bij de rechter dat ze zo snel mogelijk de woning leeg oplevert. Volgens de Alliantie is het niet aannemelijk dat er voorlopig verandering komt in de situatie van de vrouw. Ze moet eind […]

today16 mei 2023 5


0%