Nieuws

Vrijwilligers van de moskee in Almere vroeg op om rommel jaarwisseling op te ruimen

today2 januari 2024 22 1

Achtergrond
share close

Terwijl de meeste Almeerders nog op een oor lagen, zijn tientallen vrijwilligers van de Ahmadiyya moskee in Almere op nieuwjaarsdag druk in de weer geweest met het opruimen van vuurwerkafval. Al zo’n twintig jaar doen ze dat voor de stad.

De leden van de Ahmadiyya moskee vinden dat ze als inwoners van Almere zich moeten inzetten voor de stad. Daarom begonnen ze met het opruimen van vuurwerkafval. “Onze leider, de imam, heeft aangegeven dat alle inwoners van Almere onze buren zijn. We voelen ons dan verplicht om wat te doen voor deze inwoners”, zegt Waqas Mahboob van de moskee.

Meerdere stadsdelen

Dit jaar deden zo’n zestig mensen mee aan de opruimactie. Voor het eerst werd er in vier stadsdelen tegelijk opgeruimd. “We begonnen ooit met een kleine wijk in het centrum, nu zijn we door heel Almere te vinden.” Mahboob hoopt dan ook dat ze volgend jaar in heel Almere de rommel op kunnen ruimen.

Vrijwilligers doen vooral mee omdat ze het belangrijk vinden om wat te doen voor de mede-Almeerders. “Een keer per jaar proberen we dan even ons gezicht te laten zien van ‘we zijn bezig’,” zegt een van de vrijwilligers.

 

De dag bestaat niet alleen uit opruimen. In de ochtend begint het opruimteam met een ontbijt en een gebed. “Daarna gaat het werk beginnen,” zegt Mahboob.

Dit jaar viel het mee met het vuurwerkafval, zeiden meerdere vrijwilligers. “We hebben de afgelopen nacht wel heel veel knallen gehoord, dus we moeten toch nog even zoeken.” Ook organisator Waqas Mahboob is het daarmee eens. “Het valt mee als ik het zo zie.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Brandweermensen bekogeld met vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht

Brandweermensen in Almere zijn tijdens nieuwjaarsnacht belaagd met vuurwerk. Dat meldt Brandweer Flevoland. Hoeveel vuurwerk is gegooid en bij welke gelegenheid is niet bekend. Er is melding gemaakt bij de politie van het incident. Zodra er officieel aangifte is gedaan start de politie volgens een woordvoerder een onderzoek naar degene die het vuurwerk heeft gegooid. Directeur Brandweerzorg bij Brandweer Flevoland, Joep Rozendal is woest over het incident: “Ik ben blij […]

today2 januari 2024 19


0%