Nieuws

Voedseltuin Almere Haven zoekt vrijwilliger

today22 september 2023 2

Achtergrond
share close

De VoedselTuin zoekt een vrijwilliger die de leiding wil nemen over taken in de tuin, zoals het samenstellen van een tuin- en zaaiplan. De coördinator, die deze taken nu uitvoert, stopt aan het eind van deze maand. Niemand in het huidige team van vrijwilligers wil de taken overnemen, dus is er vraag naar een nieuwe coördinator.

De voornaamste taken van de coördinator gaan dus over het samenstellen van een tuinplan en zaaiplan in samenwerking met andere vrijwilligers, maar ook het organiseren en begeleiden van de bijbehorende activiteiten. De activiteiten worden uitgevoerd op de ochtenden van maandag, woensdag en zaterdag, van ongeveer 09.00 uur tot circa 13.30 uur.

Coördinator geeft leiding
Volgens Cees van Bochove, de huidige coördinator, is een coördinator heel belangrijk. “Mensen hebben leiding nodig, vooral de vrijwilligers”, zegt hij. Niet iedereen is namelijk geschikt voor deze taak vindt hij. Hij omschrijft zijn taak op de volgende manier: “Ik zorg ervoor dat er gedaan wordt wat er gedaan moet worden”.

VoedselTuin werkt samen met Voedselbank
De VoedselTuin is onderdeel van het Verendigd Loket Almere (VLA), wat voorheen het Voedselloket Almere was. De voedseltuin zelf bestaat al zo’n tien jaar en werkt samen met de Voedselbank. Op zo’n 1200 m2 grond worden er verschillende groente en fruit geweekt, welke daarna aan de Voedselbank worden gegeven.

Mensen die zijn aangesloten bij de Voedselbank kunnen in de supermarkt aan de Steiger de gekweekte groente en fruit uit de tuin ophalen. “Wij willen bijdragen aan het voedsel voor de voedselbank, dat is ook ons doel”, zegt van Bochove.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

AAP zoekt vrijwilligers: ‘Je krijgt ontzettend veel waardering’

Stichting AAP, de Almeerse opvang voor exotische zoogdieren, is hard op zoek naar vrijwilligers. Zo zoeken ze onder andere mensen die rondleidingen kunnen verzorgen door de opvang. En dat kost je best wat tijd, maar “je krijgt ontzettend veel waardering”, zegt Elise Velthuis, vrijwilliger van AAP. De meeste vrijwilligers die eenmaal begonnen zijn, blijven dan ook heel lang zegt Velthuis. Iedereen die er werkt heeft een hart voor dieren en […]

today21 september 2023 2


0%