Nieuws

Vleermuizen verhinderen snelle sloop NCCW-gebouw Almere Haven

today3 oktober 2023 12

Achtergrond
share close

Woningcorporatie de Alliantie wil het oude NCCW-gebouw in Almere Haven zo snel mogelijk slopen, maar de aanwezigheid van vleermuizen in het pand maken dat niet mogelijk. Dat meldt de Alliantie. Omwonenden maken zich al langere tijd grote zorgen over de staat van het gebouw aan de Markenlaan. Ruiten zijn ingegooid en hekken worden aan de kant geschoven. Verder hangen in het pand daklozen en verslaafden rond en worden er geregeld brandjes gesticht.

Ook politieke partijen hebben hun zorgen uitgesproken. In het gebouw zit namelijk asbest. Bij een grote brand kunnen de gevolgen groot zijn, zo maakten de partijen onlangs duidelijk tijdens de politieke markt.

Plan voor verwijderen asbest
De Alliantie is sinds juli eigenaar van het gebouw en wil op de locatie woningen bouwen. Tot die tijd moeten hekken ongewenste bezoekers tegenhouden, maar de corporatie merkt dat ze worden vernield of omver geduwd. De Alliantie controleert daarom meerdere keren per week de staat van de hekken. Inmiddels is ook het asbest in het gebouw in kaart gebracht. De corporatie wacht nu op toestemming om het materiaal te verwijderen. De verwachting is dat de asbestverwijdering halverwege oktober begint.

Om de huizen te kunnen bouwen zal het NCCW-gebouw gesloopt moeten worden. Maar uit onderzoek blijkt dat er vleermuizen in het pand zitten. Dat heeft tot gevolg dat sloop niet in één keer kan. Die zal nu in fases plaatsvinden. De Alliantie laat maatregelen treffen zodat de vleermuizen van de ene plek naar de andere verhuizen. Op welke manier en hoe snel dat gaat, is niet duidelijk. De vleermuizen mogen niet actief verdreven worden, ze zullen uit eigen beweging de nieuwe locatie moeten vinden.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerder begeleidde koning op Prinsjesdag: ‘Een unieke ervaring’

Almeerder Harry Dijksma zat tijdens Prinsjesdag in één van de vijf koetsen die de koning begeleidden naar de Schouwburg waar hij de troonrede voorlas. Dat mocht Dijksma in zijn functie als Kamerheer, waarbij hij normaal gesproken de koning vertegenwoordigt in de provincie Flevoland. Elke provincie heeft één Kamerheer en jaarlijks gaat er één van hen mee in de stoet naar de plek waar de koning de troonrede voorleest. Dit jaar […]

today2 oktober 2023 9


0%