Nieuws

Vier dagen les; Almeerse scholen proberen lerarentekort op te lossen

today28 november 2023 7

Achtergrond
share close

Almeerse schoolbesturen overwegen een vierdaagse schoolweek in te voeren als noodmiddel tegen het lerarentekort. De besturen van van Stichting Almere Speciaal, Prisma, ASG, Taalcentrum Almere, Eduvier en SKO willen samen een oplossing vinden, omdat het tekort alle scholen raakt.

De schoolbesturen zien het lerarentekort oplopen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de besturen kan dit grote gevolgen hebben voor de leerlingen. Om alvast voorbereid te zijn op de problemen, wordt samengewerkt en is een brief naar de ouders gestuurd.

Als een leraar ziek is, wordt er gekeken naar een vervanger. Maar die is lang niet altijd te vinden. Als noodoplossing wordt gekeken of groepen te combineren zijn. Ook kunnen klassen naar huis gestuurd worden om te werken. Een moeilijke beslissing, schrijven de schoolbesturen.

De scholen hopen onder andere met extra geld het probleem op te lossen. Geprobeerd wordt om nieuwe docenten op te leiden en naar de stad te lokken en daar te houden. Ook wordt gekeken naar andere oplossingen, zoals de vierdaagse schoolweek of om onderwijsondersteuners voor de klas te zetten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Groot Korean BBQ restaurant geopend in Stad

In Almere Stad is het restaurant GAJA Korean BBQ geopend. Het restaurant heeft plek voor 250 mensen en wil nog uitbreiden met een terras voor zo’n honderd BBQ-liefhebbers. Dat maakt het tot één van de grootste Korean BBQ restaurants van Nederland. Naast de Almeerse vestiging hebben eigenaren Minghze en Viming ook een vestiging in Amsterdam. Daar zitten ze een halfjaar en nu zijn ze dus uitgebreid naar Almere, waar ze […]

today28 november 2023 72


0%