Nieuws

Verkeersboetes in 2024: dit kosten de overtredingen als je in Almere de fout in gaat

today15 februari 2024 12

Achtergrond
share close

De tarieven voor verkeersboetes zijn dit jaar wederom gestegen. Het CJIB incasseert voor vrijwel alle verkeersboetes in 2024 tien procent meer dan vorig jaar het geval was. Als je het gas intrapt terwijl je op de Hogering rijdt, dan is de kans op een boete groot. Maar ook in andere delen van Almere staan ze klaar om te bekeuren voor verschillende overtredingen.

Zoals in het hele land het geval is, zullen ook bestuurders in Almere te maken krijgen met verhoogde verkeersboetes in 2024. Vrijwel alle boetes stijgen met 10 procent. Dus als je met je telefoon in je hand over de Evenaar rijdt, dan ben je dit jaar €420 kwijt. Rijd je met 10 kilometer per uur te hard over de Veluwedreef? Dan mag je dit jaar een bedrag van €84 neertellen.

De ANWB heeft de boetebedragen zoals deze door het Openbaar Ministerie is vastgelegd op de website op een rijtje gezet. De bedragen van deze verkeersboetes zijn niet mals. Voor het niet dragen van een autogordel betaal je bijvoorbeeld dit jaar €180 en voor dubbel parkeren €120. Het kabinet heeft laten weten dat er vanaf 2025 extra geld wordt uitgegeven aan trajectapparatuur en flitspalen.

Veel boetes uitgeschreven in Almere

De politie heeft vorig jaar een recordaantal boetes uitgeschreven. Alleen al in de eerste vier maanden van 2023 hebben ruim 14.000 mensen een boete gekregen. Dit waren vooral snelheidsovertredingen. Vooral op de Oostvaardersdijk en de Steigerdreef trapten bestuurders het gas veel te diep in.

Daarnaast werden er in Almere ook veel bestuurders voor andere verkeersovertredingen bekeurd. Er werd veel door rood gereden en ook rijden met een telefoon in de hand was vaak de reden voor het uitschrijven van een bon. Reden genoeg voor het kabinet om de verkeersboetes in 2024 nog eens extra te verhogen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gezin uit Almere aangevallen, daders krijgen taakstraf en moeten betalen

‘Zij hebben samen dit gezin uit Almere aangevallen en tegelijk geweld gebruikt.’ Zo oordeelde de rechtbank dinsdag over twee mannen van 42 en 36 jaar oud. De twee mannen kregen 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Een Almeerder raakte anderhalf jaar geleden aan de Marsupilamihof in gesprek met een groepje toen hij zijn hond uitliet. Hij werd direct tegen zijn gezicht getrapt. Zijn vrouw probeerde het geweld te […]

today14 februari 2024 8


0%