Nieuws

Vergunningaanvragen in de knel door te weinig ambtenaren

today23 juni 2023 41

Achtergrond
share close

Het verlenen van vergunningen voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in Almere loopt flinke vertraging op. Volgens wethouder Alexander Sprong is er een tekort aan ambtenaren op de afdeling die de aanvragen bestudeert en goed- of afkeurt. “Er is een behoorlijke uitval van personeel en er wordt bekeken of er extern personeel ingehuurd kan worden”, aldus Sprong.

Zo moest honk- en softbalclub BSC Almere donderdag de noodklok luiden omdat de vereniging nog geen vergunning had gekregen voor het toernooi Windmill Classic, dat dit weekend wordt gehouden met internationale deelnemers. Uiteindelijk werd de vergunning net op tijd verleend.

Sprong liet donderdagavond tijdens de politieke markt weten het te betreuren dat BSC Almere zo lang heeft moeten wachten op duidelijkheid. De wethouder hoopt dat er snel versterking komt op de afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving, waardoor de behandeltermijn versneld kan worden. In de tussentijd worden aanvragers van vergunningen vooraf door de gemeente gewaarschuwd dat het langer kan duren dan normaal.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hoe is het om les te krijgen op de Forumschool?

Het eerste schooljaar van de Renaissanceschool in Almere zit er op. De kleine, particuliere school is gegroeid van drie naar tien leerlingen in verschillende leeftijden. Hoe is het om op deze basisschool les te krijgen? En waarin is het anders dan op andere scholen? We hebben met de voorzitter van het bestuur, Ralf Dekker afgesproken. De school zit in een wit met blauw scoutinggebouw, midden in het bos. Dekker gunt […]

today23 juni 2023 19


0%