Nieuws

Vanaf 2028 worden winkelcentra in Almere emissieloos

today6 december 2023 8

Achtergrond
share close

De winkelcentra in Almere Stad, Buiten en Haven worden vanaf 2028 zero-emissiezones. Dat houdt in dat er strengere regels komen voor de auto’s en vrachtwagens die in de gebieden rijden en winkels bevoorraden. De gemeente gaat de komende jaren met ondernemers in gesprek over de nieuwe regels.

Almere is één van de 30 steden in Nederland die bezig is met de invoering van zero-emissiezones. Daar mogen over een aantal jaar geen bestelbussen en vrachtwagens meer rijden die schadelijke stoffen uitstoten. Omdat er veel aanpassingen moeten worden gedaan in de winkelcentra, worden nu al voorbereidingen getroffen.

‘De invoering van de ZE-zone betekent een grote omslag voor veel ondernemers’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. ‘Wij willen daarom de komende 4 jaar met ondernemers én bewoners in overleg op welke manier de zero-emissiezones het best kunnen worden ingevoerd in 2028’. Begin volgend jaar worden daarom inloopavonden georganiseerd voor bewoners en ondernemers van de centrumgebieden.

Uiteindelijk is de bedoeling dat ook in Almere Poort een zero-emissiezone wordt ingesteld. Omdat dit gebied nog in ontwikkeling is, gebeurt dat op een later moment.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse zangeres biedt katten te koop aan: ‘Nu is 23 te veel’

Lexus, Leopold en Kara Kedi, het is een greep uit vele namen die de katten van Almeerder Elnara Muermans hebben. De dieren kwamen tijdens de rustige coronajaren in huis. Maar inmiddels is ze meer dan duizend euro per maand kwijt aan de katten. Er moeten dus een paar weg.  In totaal heeft de Almeerse sopraanzangeres 23 katten. Die hebben geen afzonderlijke ruimtes en wonen dus door het hele huis samen […]

today6 december 2023 32


0%