Nieuws

Vanaf 1 juli is seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar

today20 juni 2024 9

Achtergrond
share close

Een nieuwe wet die seksuele intimidatie in openbare ruimtes en online strafbaar stelt, gaat vanaf 1 juli in. Deze wet is vooral bedoeld om vrouwen, meisjes en LHBTIQ+ personen te beschermen, omdat zij vaak met dit soort ongewenst gedrag te maken hebben, schrijft de gemeente Almere op Facebook.

Seksuele intimidatie omvat ongewenste opmerkingen, gebaren, geluiden of aanrakingen die iemand bang, gekwetst of vernederd laten voelen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die je in een supermarkt achtervolgt met seksueel getinte opmerkingen. Vroeger was het moeilijk om met dit soort situaties naar de politie te gaan, maar door de nieuwe wet kan de politie nu wel helpen.

De gemeente Almere benadrukt dat het belangrijk is om aangifte te doen als je te maken krijgt met seksuele intimidatie. De politie kan nu actie ondernemen om deze situaties aan te pakken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Metamorfose voor Grote Markt in Almere op komst?

De gemeente Almere heeft een aantal conceptplannen van marktpartijen en vastgoedeigenaren omtrent de uitbreiding van een deel van het centrum besproken. Het gaat om projecten die op plekken van bestaande gebouwen moeten komen. Het gesprek ging over Centrumgebied West, met de Korte Promenade, Grote Markt en het gebouw van het Leger des Heils in het bijzonder. Uitbreiding Grote Markt en Korte Promenade Het gaat om een eerste impressie van de […]

today19 juni 2024 9


0%