Nieuws

Vakbonden dreigen met acties bij Tomingroep

today4 mei 2023 149

Achtergrond
share close

Vakbonden FNV en CNV dreigen opnieuw met acties bij sociaal werkbedrijf Tomingroep in Almere, omdat er nog altijd geen nieuw cao-akkoord is afgesloten. De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 14 procent. Tomingroep heeft tot donderdag 4 mei 17:00 uur gekregen om akkoord te gaan met de gestelde eisen.

Bij het leerwerkbedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In januari dreigden de bonden ook al met acties, omdat het eindbod van vijf procent van de werkgever niet voldoende was voor de leden.

“Toen is er echter voor gekozen om niet te staken of het werk te onderbreken”, zegt Joost Kaper, bestuurder FNV Sociale Werkbedrijven. “We hebben de diplomatieke weg gevolgd en onder andere met de wethouders van de betrokken gemeenten gesproken, maar dat heeft niet tot een akkoord geleid.”

Coa’s gelijktrekken
Naast de loonsverhoging van 14 procent per 1 januari 2023, willen de werknemers deze verhoging ook met terugwerkende kracht vanaf maart 2022 ontvangen. Daarnaast moet er verandering komen in de cao’s van de Tomingroep. Nu vallen verschillende bedrijfsonderdelen van Tomingroep nog onder verschillende cao’s. Dat willen de vakbonden gelijktrekken.

Tomingroep heeft vanaf januari wel al meerdere verhogingen doorgevoerd. Zo is het loon al met 2,1 procent verhoogd en volgt er per 1 mei nog een verhoging van 200 euro. FNV wil nu dat er een ‘substantieel hoger bod’ komt. “Dan gaan we het voorleggen aan onze leden”, stelt Kaper.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse ouderen gaan met de voetjes van de vloer tijdens Het Danspaleis

De lounge van Almere City FC is vandaag omgetoverd tot een balzaal. Het Danspaleis is vandaag voor het eerst naar Almere gekomen. Tientallen Almeerse senioren zijn naar het Fanny Blankers-Koenpark afgereisd om een middagje te dansen.  Bij binnenkomst is de hele zaal gevuld met dansende mensen: jong en oud. Iedereen heeft vrienden, familie, buren of hun verzorgers meegenomen naar Het Danspaleis. Het Danspaleis organiseert ieder jaar zo’n 150 dansmiddagen in […]

today4 mei 2023 23


0%