Nieuws

Uitbraak MRSA-bacterie op de babyafdeling in het Flevoziekenhuis

today23 mei 2024 4

Achtergrond
share close

Het Flevoziekenhuis neemt voorlopig geen pasgeboren baby’s op. De afdeling neonatologie kampt met een uitbraak van de MRSA-bacterie. Deze bacterie veroorzaakt over het algemeen geen klachten, maar kan wel gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakkere weerstand.

Het ziekenhuis meldt dat bij drie baby’s en drie zorgmedewerkers is vastgesteld dat ze besmet zijn met de MRSA-bacterie. Naast de opnamestop neemt het ziekenhuis ook extra maatregelen.

De baby’s worden in isolatie verpleegd en ouders/verzorgers die recent in het ziekenhuis waren, zijn geïnformeerd. Ook vindt er extra schoonmaak plaats en is er een onderzoek gestart naar de verspreiding. De acute zorg kan doorgaan. Bij bijvoorbeeld spoedbevallingen worden extra maatregelen getroffen.

MRSA, oftewel de ‘ziekenhuisbacterie’, is een bacterie die niet reageert op de gebruikelijke antibiotica, waardoor infecties lastig te behandelen zijn. Gezonde mensen lopen weinig risico om ziek te worden van MRSA.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Man aangehouden na vondst van meerdere kilo’s zwaar vuurwerk

Een 40-jarige man uit Almere is vorige week woensdag aangehouden op verdenking van het handelen in illegaal vuurwerk, dat maakt de politie vandaag bekend. In zijn auto en in de schuur van zijn woning werden meerdere kilo’s van zwaar vuurwerk aangetroffen. Eén cobra heeft dezelfde explosieve kracht als een handgranaat. Volgens de politie is het illegale vuurwerk dat bij de verdachte is gevonden gevaarlijk en vormt het een groot risico […]

today23 mei 2024 2


0%